Mülteci aileler iftarda buluştu

- Türkiye'de ikamet eden 13 ülkeden 80 mülteci aile, Deniz Feneri Derneği ile Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi'nin (UHİM) düzenlediği iftarda bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
Mülteci aileler iftarda buluştu

İSTANBUL (AA) - Deniz Feneri Derneği ile Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi (UHİM), "Dünya Mülteciler Günü" vesilesiyle Türkiye'de ikamet 13 ülkeden 80 mülteci ailenin katıldığı iftar programı düzenledi.

Zeytinburnu'daki Deniz Feneri Derneği Genel Merkezi bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine Türkiye'de mülteci olarak yaşayan aileler katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program iftar yemeği ile devam etti. Yemekten sonra konuşma yapan Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Recep Koçak, dernek olarak mülteci ailelere olan yardımlarının artarak devam edeceğini söyledi.

Mülteciliğin ortadan kaldırılmasına yönelik sivil toplum kuruluşlarının önemine değinen UHİM Yönetim Kurulu Üyesi Av. Mustafa Demiral, "Savaşların olduğu bir dünyada merhamet duygusunun organize edilmesi gerekiyor. Deniz Feneri de bunu yapıyor. Biz de UHİM olarak mülteciliğe yol açacak koşulları sorgulayan, buna neden olan küresel güç odaklarını sorgulayan ve dünya insanlığını bu konuda uyarmaya çalışan bir fikri kuruluşuz. Bugün burada mültecilik giderilmesine yönelik çalışan iki kurum olarak bir aradayız." diye konuştu.

İftar programı dua edilmesi ile son buldu.

Yorumlar