Muhsin Yazıcıoğlu davasında "takipsizlik" kararına tepkiler

- Kahramanmaraş Başsavcılığının, Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin yürüttüğü soruşturmada "kovuşturmaya yer olmadığı" kararı protesto edildi

Google Haberlere Abone ol
Muhsin Yazıcıoğlu davasında "takipsizlik" kararına tepkiler

ANKARA (AA) - Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada verdiği "takipsizlik" kararı protesto edildi.

Protesto için Ankara Adliyesi önünde toplanan grup adına açıklama yapan Büyük Birlik Partisi (BBP) Ankara İl Başkanı Mahir Alay, 2014'te dava dosyasına takipsizlik kararı verildiğini hatırlatarak, o karara itiraz ettiklerini ve mahkemenin verilen takipsizliği usul ve yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle kaldırdığını, davanın devamına hükmettiğini hatırlattı.

Alay, takipsizlik kararını eleştirerek, "15 günlük yasal süreç sonunda Kahramanmaraş Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine itirazımızı yapacağız. İnanıyoruz ki yanlış hesap Bağdat'tan dönecektir ve hala bu ülkede vicdanı ile karar verecek hakimler vardır." dedi.

Açıklamanın ardından Ankara Adliyesi önüne ''Muhsin Yazıcıoğlu davası kapatılamaz" yazılı siyah çelenk bırakıldı.

- Avukatlardan itiraz

Ankara Adliyesi önünde toplanan Türk Hukuk Enstitüsü üyesi bir grup avukat da Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada "kovuşturmaya yer olmadığı" kararına yönelik basın açıklaması yaptı.

Avukatlar adına konuşan Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkanı avukat Ali Çelikkaya şunları söyledi:

"Türk milletinin yetiştirdiği devlet ve siyaset adamı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da hayatını kaybettiği elim olay ile ilgili soruşturmada, ihmalleri bulunduğu, arama kurtarma faaliyetlerini geciktirdikleri ve delilleri kararttıkları iddiasıyla haklarında açılan soruşturmada, 132 şüpheli hakkında takipsizlik verilmesi, başta merhum Yazıcıoğlu'nun ailesi, yüce Türk milletinin, sevenlerinin ve ülküdaşlarının vicdanlarını rahatsız etmiştir.

Hukukçular olarak, Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak geçecek olan bu menfur olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz."

- 132 şüpheli hakkında takipsizlik kararı

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, parti teşkilatlarında görevli Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya ve pilot Kaya İstektepe ile gazeteci İsmail Güneş'in hayatını kaybettiği kazaya ilişkin 132 şüpheli hakkında "İhmal, kasten öldürmek, suç delillerini yok etme ve değiştirme" gibi suçlarla başlatılan soruşturma için takipsizlik kararı vermişti.

Yorumlar