Müezzinoğlu, Kırgızistan Sağlık Bakanı Batıraliyev ile görüştü

- Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: - "Türkiye olarak terörle ilgili sorunumuz açıkçası bizi üzüyor. Yoruyor da... Ama millet birlik ve beraberlik içinde bu terör mücadelesini başarı ile sonuçlandıracaktır"

Google Haberlere Abone ol
Müezzinoğlu, Kırgızistan Sağlık Bakanı Batıraliyev ile görüştü

ANKARA (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, dünyanın, teröre ve terörizme karşı güçlü bir birliktelik sağlaması gerektiğini belirterek, "Türkiye olarak bunun üstesinden gelmeyi başaracağız." değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık alanında iş birliği konularını görüşmek üzere, Türkiye'ye gelen Kırgızistan Sağlık Bakanı Talantbek Batıraliyev ile bir araya geldi. Sağlık Bakanlığındaki görüşme basına kapalı gerçekleşti.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Batıraliyev, terör saldırılarında şehit düşen güvenlik görevlileri için başsağlığı dileyerek, "Türkiye’de vatan bütünlüğü için hizmet edip şehit olan askerlerimizin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kardeş ülkeden bir bakan olarak her zaman Türkiye'nin yanında olduğumu ifade etmek istiyorum. Biz uzun yıllardır Türkiye'nin desteğini almışızdır. Bunun için inşallah bizim beraberliğimiz sonsuza kadar devam eder." ifadesini kullandı.

Kırgız mevkidaşına teşekkür eden Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ise görüşmede, şunları kaydetti:

"Kırgızistan ile kardeşliğimiz tarihi geçmişten tarihi geleceğe sonsuza kadar devam edecektir. Tabi ki Türkiye olarak terörle ilgili sorunumuz açıkçası bizi üzüyor. Yoruyor da... Ama millet birlik ve beraberlik içinde bu terör mücadelesini başarı ile sonuçlandıracaktır. Özellikle terörizme karşı ortak duruş sergileyen ülkelerin bu anlamdaki duyarlılığına teşekkür ediyoruz. Başta siz değerli Kırgızistan devletine gerekse de Kırgız kardeşlerimize. Diğer taraftan ne yazık ki terörizme çifte standart uygulayan ülkeler var. Bunlara her türlü desteği verenler var. Bu bedeli bugün biz ödüyoruz. O destek verenlerin de başına bu bela gelebilir. Ümit ederiz ki teröre ve terörizme karşı, dünya, birlikteliğini güçlü sağlar ve bu anlamda hiçbir masum insan bedel ödemez ve hiçbir ülke de anlamsız yere bu tür sorunlarla karşı karşıya kalmaz. Ama Türkiye olarak bunun üstesinden gelmeyi başaracağız. Sizlerin desteği, duası, gönül dostluğu bize ayrıca güç veriyor."


Yorumlar