Mübarek'in oğulları için ek hapis talebine ret

- Temyiz Mahkemesi, "Başkanlık sarayları" davasında serbest bırakılan devrik lider Mübarek'in oğulları Ala ve Cemal'in ek hapis cezası almaları için Başsavcılık tarafından yapılan başvuruyu reddetti - Kararın, nihai olduğu belirtiliyor

Google Haberlere Abone ol
Mübarek'in oğulları için ek hapis talebine ret

KAHİRE (AA) - Mısır kamuoyunda "başkanlık sarayları" olarak bilinen davada serbest bırakılan devrik lider Hüsnü Mübarek'in oğulları Ala ve Cemal Mübarek'in, ek hapis cezası almaları için yapılan başvurunun reddedildiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Temyiz Mahkemesi, Ekim 2015'te Kahire Ceza Mahkemesi'nin Ala ve Cemal Mübarek'in serbest bırakılmaları yönünde aldığı karara Başsavcılık tarafından yapılan itirazı reddetti.

Temyiz Mahkemesinin, Ala ve Cemal'in 8 aya varan ek hapis cezası almaları için yapılan başvuruyu kabul etmeyerek aldığı bu kararın, Mısır yasalarına göre nihai olduğu kaydediliyor.

Gerekçeli kararın ise 60 gün içinde açıklanması bekleniyor.

Kahire Ceza Mahkemesi, daha önce "Cumhurbaşkanlığı Sarayı için ayrılan 16 milyon dolarlık ödeneği zimmete geçirme" suçlamasıyla yargılanan Mübarek'in oğulları Cemal ve Ala'nın, aldıkları cezanın bitiş tarihine yaptıkları itirazı kabul etmiş ve sanıkların serbest bırakılması yönünde karar almıştı.

Avukatları Ferid ed-Delimi, söz konusu duruşmada, "Eski Cumhurbaşkanının oğulları, ihtiyati hapis sürelerini aştı. Daha önce haklarında çıkan 3 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası ile ihtiyati olarak hapiste kaldıkları süreyi göz önüne aldığımızda, bu surenin cezadan 6 ay 18 gün fazla olduğunu görüyoruz." demişti.

Yorumlar