Mresin'de polise bombalı saldırı, işte ilk görüntüler

Mersin merkez Yenişehir ilçesinde Okan Merzeci Bulvarı üzerinde bu akşam üstü polis servis aracına bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 12 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla anında hastanelere kaldırıldı. Otobüste büyük hasar meydana geldi. Saldırı valilik binasına yakın bir noktada meydana geldi. Saldırının çöp konteynerine konulan bir bombanın uzaktan kumandayla patlatılmasıyla gerçekleştiği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Mresin'de polise bombalı saldırı, işte ilk görüntüler

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Mersin'in Merkez Yenişehir ilçesinde bu akşam mesai bitiminde polis servis aracına yönelik bombalı saldırı gerçekleşti. Mesaileri biten polisleri taşıyan servis aracına düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 12 kişi yaralandı. Saldırının çöp kutusuna konulan bombanın patlatılması sonucu meydana geldiği öğrenildi. 

Saldırı sırasında meydana gelen patlama şehrin birçok noktasından duyuldu. Patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Ambulanslar yaralılar çevre hastanelere taşıyor. Bu arada polis çevrede yoğun güvenlik önlemi almaya başladı. 

Saldırının valilik binasına yakın bir noktada meydana geldiği açıklandı. 

Mersin'deki saldırıdan ilk görüntüler: 

Bugün saat 17.20 sıralarında merkez Yenişehir İlçesi'nde bulunan Okan Merzeci Bulvarı'nda, polis servis aracının geçişi sırasında patlama meydana geldi.

Büyük bir gürültüyle meydana gelen patlama sonrası panik yaşandı. Yaralıların olduğu belirtilirken, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Patlamanın meydana geldiği bulvarın haritadaki yeri şöyle: 

SALDIRININ NASIL GERÇEKLEŞTİĞİ BELLİ OLDU

Dikenliyol kavşagında polisleri taşıyan servis aracı, çöp konteynerine konulan bir bomba uzaktan kumandayla patlatıldı. 

BAŞSAVCIDAN AÇIKLAMA

Mersin Cumhuriyet Başsacılığı tarafından yapılan açıklamada, bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 12 polis memurunun yaralandığı belirtildi. 

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ Mersin'de polis aracına düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin, "Olayda yaralılar olduğuna dair bilgiler var. Yaralıların sayısı net olmadığı için bunu paylaşmak istemiyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye'nin terörle mücadelesi her şekilde her şartta etkili bir şekilde devam edecektir. Türkiye'nin terörle mücadelesi sürecektir" dedi.

Detaylar Geliyor

Yorumlar