Motor devrilmedi, saatlerce yaralı halde bekledi

- Erzincan-Erzurum karayolunda, motosikletin arıza nedeniyle yolda kalan kamyona arkadan çarpması sonucu meydana gelen ve sürücünün ağır yaralandığı kaza, motosiklet dik vaziyette durduğu için uzun süre fark edilmedi

Google Haberlere Abone ol
Motor devrilmedi, saatlerce yaralı halde bekledi

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da motosiklet sürücüsü, arıza nedeniyle reflektör konulması gibi hiçbir önlem alınmadan yol ortasına bırakılan sebze yüklü kamyona arkadan çarptı. Motosiklet sürücüsünün ağır yaralandığı kaza, motorun kamyon kasasına sıkışarak devrilmemesi ve yaralının iç kısımda kalması nedeniyle uzun süre sonra fark edildi.

Alınan bilgiye göre, Ali Divarci (26) yönetimindeki plakasız motosiklet, Erzincan-Erzurum karayolu Üzümlü ilçesi Avcılar köyü mevkisinde arıza nedeniyle yolda kalan ve şoförü tarafından, reflektör gibi herhangi bir uyarıcı konulmadan terk edilen 07 SEN 45 plakalı sebze yüklü kamyona arkadan çarptı.

Motosikletin ön tekerinin kamyon kasasının altına sıkışarak dengede durduğu kaza, Divarci'nin, motosikletinden görünmeyecek şekilde iç kısma düşmesi nedeniyle uzun süre diğer araç sürücülerince fark edilemedi.

- Hayati tehlikesi sürüyor

Kaza ve yaralı motosiklet sürücüsü ancak "yol ortasında arıza yapmış kamyon bulunduğu" yönünde yapılan ihbar üzerine trafik polisi ekiplerinin olay yerine gelmesiyle ortaya çıktı. Ağır yaralı olarak saatlerce bekleyen Divarci, ambulansla Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan motosiklet sürücüsünün hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Öte yandan arızalanan aracı için sanayiye tamirci bulmaya gittiği öğrenilen kamyon şoförü Tezer E. (47), geri geldiğinde gördüğü manzara karşısında şoke oldu.

İfadesi alınmak üzere jandarma komutanlığına götürülen sürücü, uyarı işareti koymayı aceleden unuttuğunu söyledi.

Kaza nedeniyle yaklaşık 4 saat kontrollü olarak ulaşımın sağlandığı Erzincan-Erzurum karayolunun ilgili kesiminde kesiminde trafik, kamyon kasasının altına sıkışan motosikletin çıkarılması ve arızalı kamyonun çekilmesinin ardından normale döndü.

Yorumlar