Mostar ilk Türkoloji mezunlarını verdi

MOSTAR (AA) - Bosna Hersek'in güneyindeki Mostar şehrinde bulunan Dzemal Bjedic Üniversitesi, Türkoloji Bölümü'nden ilk mezunlarını verdi. Mostar Yunus Emre...

Google Haberlere Abone ol
Mostar ilk Türkoloji mezunlarını verdi

MOSTAR (AA) - Bosna Hersek'in güneyindeki Mostar şehrinde bulunan Dzemal Bjedic Üniversitesi, Türkoloji Bölümü'nden ilk mezunlarını verdi.

Mostar Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen diploma törenine, Dzemal Bjedic Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sead Pasic ve Mostar Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yunus Dilber'in yanı sıra mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Törende konuşan Dilber, Mostar'da Türkoloji Bölümü'nün dört yıl önce kurulduğunu anımsatarak, "Mezunlarımız hem Türkiye ve Bosna Hersek arasında köprü görevi görecek hem de iki ülke arasındaki kültürel ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Pasic de Türkiye'nin uzun yıllardır Bosna Hersek'teki eğitim sistemine destek verdiğini belirterek, "Gelecek sene Türkoloji Bölümü'nde yüksek lisans programı açmayı hedefliyoruz." dedi.

Mezun olan öğrencilerden Selma Custo ise ilk Türkoloji mezunları arasında olduğu için duyduğu gurur ve mutluluğu ifade etti.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay da gönderdiği yazılı mesajında, kültürel ilişkilerin geliştirilmesinde dil eğitiminin son derece önemli olduğunu belirterek, bu noktada ülkede faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsüne de teşekkürlerini sundu.





Yorumlar