Moritanya Dışişleri ve İşbirliği Bakanı İzid Bih, Cezayir'de

- İzid Bih, Cezayirli mevkidaşı Lamamra ile bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
Moritanya Dışişleri ve İşbirliği Bakanı İzid Bih, Cezayir'de

CEZAYİR (AA) - Moritanya Dışişleri ve İşbirliği Bakanı Isselku Veled Ahmed İzid Bih, Cezayirli mevkidaşı Ramtane Lamamra ile bir araya geldi.

Cezayir resmi haber ajansı APS'de yer alan habere göre, Moritanya Dışişleri ve İşbirliği Bakanı İzid Bih ziyareti kapsamında Cezayir Dışişleri Bakanı Lamamra ile görüştü.

Görüşmede, ikili ilişkiler ve siyasi meselelerin yanı sıra Moritanya'nın ev sahipliği yapacağı Arap Birliği Zirvesi hazırlıkları kapsamında Arap ülkelerindeki mevcut sorunlar ele alındı.

Moritanya Dışişleri ve İşbirliği Bakanı tarafından Cezayir'e gerçekleştirilen ziyaretin, iki ülke arasında bir yıldan daha uzun süredir devam eden diplomatik krizi sonlandırma yönünde atılan bir adım olduğu belirtiliyor.

Cezayir Dışişleri Bakanlığı'ndan dün yapılan yazılı açıklamada, Moritanya Dışişleri ve İşbirliği Bakanı İzid Bih'in Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed Veled Abdülaziz'in mesajını Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'ya ulaştırmak üzere ülkeyi ziyaret edeceği ve söz konusu ziyarette Cezayir'de yapılması planlanan 12. Moritanya-Cezayir Ortak Yüksek Komisyonu Oturumu hazırlıklarına odaklanılacağı belirtilmişti.

Moritanya 22 Nisan 2015'te bir gazetenin internet sitesinde yayınlanan ve Moritanya'nın dış ilişkilerini kötüleyen bir makalenin arkasında durduğu gerekçesiyle Cezayirli diplomat Bilkasım eş-Şervati'yi sınır dışı etmişti. Cezayir de buna karşılık olarak Moritanya'nın Cezayir Büyükelçiliği'ndeki Birinci Müsteşar Muhammed Veled Abdullah'ı "istenmeyen adam" ilan etmişti. İki ülke arasında kırk yıldan bu yana ilk kez böyle bir gerginliğin yaşandığı belirtiliyor.

Yorumlar