Moğolistan'da eğitime TİKA desteği

- TİKA, bir ilçe ortaokulunun sanat ve teknoloji sınıfına donanım ve tadilat desteğinde bulundu

Google Haberlere Abone ol
Moğolistan'da eğitime TİKA desteği

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Moğolistan'ın Övörhangai Vilayeti Arvaiheer İlçe Ortaokulundaki sanat ve teknoloji sınıfının tadilat ve donanımını gerçekleştirdi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, kurumun eğitim destekleri kapsamında, eğitim gören bin 630 öğrencinin yüzde 40'ını kırsal kesimlerden gelen ve geçimini hayvancılıkla sağlayan ailelerin çocuklarının oluşturduğu söz konusu okulda, projeyle temin edilen teknik ve elektronik alet ile malzemelerin eğitim kalitesinin artırılmasına katkı sağlayacağı kaydedildi.

Açıklamada, Övörhangai İl Eğitim ve Kültür Müdürü Sambuuyondon Chimed'in açılış töreninde yaptığı konuşmada, Moğolistan'da eğitime verilen destekten dolayı Türk milletine ve TİKA'ya teşekkürlerini ilettiği belirtildi.

Yazılı açıklamada, Ulanbator TİKA Program Koordinatör Yardımcısı Turan Can'ın da törende, Moğolistan eğitim sektörünün gelişmesi adına daha önce gerçekleştirilmiş proje halkalarına bir yenisinin daha eklenmiş olmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, "Moğol genç ve çocuklarına yapılan yatırımların, ülkenin geleceğine yapılan en büyük hizmet olduğunun bilinci içersinde Moğolistan'a yeni yeteneklerin kazandırılması Moğol yetkilileri sevindirdiği gibi, bizleri de sevindirmektedir." şeklinde konuştuğu ifade edildi.

Törene, Arvaiheer Kaymakamı İshdorj Amar, Arvaiheer 4. Orta Okul Müdürü Oçirbal Agvaantseren, İl Eğitim Kültür Müdürlüğü Uzmanı Enkhriitsetseg Gansukh ile öğretmen, öğrenci ve veliler ile Moğol basın mensuplarının da katıldığı bilgisi paylaşıldı.

Yorumlar