Mısır'ın Taşoz Adası'ndaki mülkleri

- Mısır Vakıflar Bakanlığı, Yunanistan'a bağlı Taşoz Adası'ndaki mülklerinden vazgeçmediğini duyurdu

Google Haberlere Abone ol
Mısır'ın Taşoz Adası'ndaki mülkleri

KAHİRE (AA) - Mısır, Yunanistan'a bağlı Taşoz Adası'ndaki mülklerinden vazgeçmediğini açıkladı.

Mısır Vakıflar Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bakanlığın Yunanistan'a bağlı Taşoz Adası'ndaki bazı mülklerinden feragat ettiğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve adadaki mülklerinden vazgeçmediği belirtti.

Açıklamada, vakıflar, eserler ve turizm bakanlıklarından temsilcilerin yer aldığı üst düzey bir heyetin, Kavala kenti ve Taşoz'daki mülklerin restorasyonu ile optimal yatırım konularını araştırmak için Kurban Bayramı'ndan sonra Yunanistan'a gideceği kaydedildi.

Mısırlı iki avukat dün, Yunanistan ile deniz sınırlarını belirleyen anlaşma gereğince Taşoz Adası'ndan feragat ettiği gerekçesiyle Mısır hükümetine dava açmıştı. İddianamede, Yunan hükümetinin, Mısır'a ait ada için iki ülke arasında 1997'de imzalanan anlaşma gereği Vakıflar Bakanlığı'na vermesi gereken bir milyon dolar kira bedelini ödemeyi reddettiğini belirten avukatlar, Yunan hükümetinin, 2015'te Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras arasında imzalanan deniz sınırlarının belirlenmesine ilişkin anlaşmaya istinaden adanın Yunanistan'a ait olduğunu öne sürdüğünü belirtmişti.

Yorumlar