Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki operasyonları

- Sina Yarımadası'nda zırhlı polis aracına düzenlenen bombalı saldırıda 1 subay ile 1 polis öldü, 2 asker yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki operasyonları

KAHİRE (AA) - Mısır'ın Sina Yarımadası'nda zırhlı polis aracına düzenlenen bombalı saldırıda 1 subay ile 1 polisin öldüğü, 2 askerin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, emniyet güçleri, Kuzey Sina vilayetine bağlı Şeyh Zuveyd kentinin güneyindeki El-Cura köyüne operasyon düzenledi.

Kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce El-Cura'da yol kenarına döşenen patlayıcının zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 1 subay ile 1 polisin hayatını kaybettiği, 2 askerin yaralandığı belirtildi.

Yaralıların El-Ariş Askeri Hastanesine kaldırıldığı ifade edildi.

Saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı.

Mısır Ordusu Sözcüsü Muhammed Semir, Sina'nın çeşitli kent ve köyleri ile çevresindeki bölgelerde silahlı gruplara yönelik geniş çaplı operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

Sina'da Kasım 2014'te terör örgütü DEAŞ'a biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını "Sina Vilayeti" olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor. "Sina Vilayeti" adlı örgüt, bölgede sık sık askeri hedeflere saldırılar düzenliyor.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı da Eylül 2013'ten bu yana başta Sina olmak üzere birçok ilde "terörist ve tekfirci" olarak adlandırdığı unsurlara operasyonlar yapıyor.

Yorumlar