Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki operasyonlar

- Kuzey Sina'daki operasyonlarda 3 asker ve 18 militan öldü

Google Haberlere Abone ol
Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki operasyonlar

KAHİRE (AA) - Mısır'ın Kuzey Sina vilayetindeki operasyonlarda 3 asker ve 18 militanın öldüğü belirtildi.

Mısır ordu sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Semir, "tekfirci" şeklinde adlandırılan unsurlara yönelik operasyonlara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Hava kuvvetleri bu sabah tekfirci militanların kullandığı 16 sığınağa hava saldırısı düzenledi." ifadelerini kullandı.

Kara kuvvetlerinin de kaçmaya çalışan militanları vurduğunu belirten Semir, olayda 3 askerin hayatını kaybettiği, 2'sinin yaralandığı, buna karşılık militanlardan 18'inin öldürülerek etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

Operasyonların halihazırda devam ettiği belirtildi.

Sina Yarımadasındaki Şeyh Zuveyd kentinde dün gece düzenlenen saldırılarda 7 askerin öldüğü, 14'ünün yaralandığı açıklanmıştı.

Mısır güvenlik güçleri de cuma gecesi bir kontrol noktasına düzenlenen ve 12 askerin hayatını kaybettiği saldırının ardından geniş çaplı operasyon başlatmıştı.

Sina'da Kasım 2014'te terör örgütü DEAŞ'a biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını "Sina Vilayeti" olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor. "Sina Vilayeti" isimli örgüt, bölgede sık sık askeri hedeflere saldırılar düzenliyor. Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı da Eylül 2013'ten bu yana başta Sina olmak üzere birçok ilde "terörist ve tekfirci" olarak adlandırdığı unsurlara operasyonlar yapıyor.

Yorumlar