Mısır'ın Kuzey Sina vilayetindeki olaylar

- Şeyh Zuveyd kentindeki bombalı saldırılarda bir binbaşıyla bir er hayatını kaybetti - Ordunun silahlı gruplara yönelik operasyonlarında 20 kişi öldürüldü

Google Haberlere Abone ol
Mısır'ın Kuzey Sina vilayetindeki olaylar

KAHİRE (AA) - Mısır'ın Kuzey Sina vilayetinde yer alan Şeyh Zuveyd kentindeki bombalı saldırılarda iki askerin hayatını kaybettiği, ordunun silahlı gruplara yönelik operasyonlarında ise 20 kişinin öldürüldüğü belirtildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şeyh Zuveyd kentinde düzenlenen iki bombalı saldırıda bir binbaşıyla bir er hayatını kaybetti.

Öte yandan Mısır ordusuna ait savaş uçakları ve topçu birliklerinin, aynı kente bağlı El-Mukataa köyünde silahlı grupların konuşlandığı belirtilen iki bölgeyi hedef aldığı ifade edildi.

Operasyonlarda silahlı 20 kişinin öldürüldüğü, 6 aracın tahrip edildiği kaydedildi.

Mısır'ın kuzeyindeki Sina Yarımadası'nda, Kasım 2014'te terör örgütü DEAŞ'a biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu biliniyor.

Ordu ve polis güçleri, Eylül 2013'ten bu yana başta Sina olmak üzere birçok ilde "terörist ve tekfirci" olarak adlandırdığı unsurlara operasyonlar düzenliyor.

Yorumlar