Mısır'daki yargılamalar

- Mısır, dün Kahire Ceza Mahkemesinde görülen "Katar adına casusluk" davasına ilişkin Katar'ın açıklamasını tepkiyle karşıladı

Google Haberlere Abone ol
Mısır'daki yargılamalar

KAHİRE (AA) - Mısır, dün "Katar adına casusluk" davasına ilişkin sanıklar hakkında verilen idam ve müebbet hapis cezalarına yönelik Katar'ın açıklamasını tepkiyle karşıladı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, yaptığı yazılı açıklamada, Katar'ın dün Kahire Ceza Mahkemesi'nde görülen "Katar adına casusluk" davasına ilişkin açıklamalarını kabul etmediklerini belirterek, bu tür açıklamaların, son zamanlarda çalışmalarını ve kadrolarını, Mısır halkı, devleti ve kurumlarına karşı düşmanlık için medya borazanlarını örgütlemeye yoğunlaştıranlar adına şaşırtıcı olmadığını ifade etti.

Ülkesinin, Katar'dan yayın yapan El-Cezire televizyon kanalın Mısır-Katar ilişkilerine ilişkin yayınlarını kınadığına işaret eden Ebu Zeyd, bu tür iddiaların, yüksek Mısır yargısına zarar veremeyeceğini kaydetti.

Açıklamada, Mısır halkı ve tarihinin kendisine kötülük edenleri asla unutmayacağını vurguladığı açıklamada, "Mısır halkı ile kardeş Katar halkı arasındaki ilişki ve bağ, sarsılmadan sağlam şekilde kalmaya devam edecek. Mısır, tüm Arap halklarının çıkarlarını gözeterek kardeş olarak kalacak, diğer ülkelerinin işlerine müdahale etmeyecek. Kendi milletinin emniyet ve selametini muhafaza edecek." ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanlığı Basın Ofisi Müdürü Ahmed er-Rumeyhi, dün yaptığı açıklamada, Kahire Ceza Mahkemesi'nin verdiği hükmün gerçeklerle bağdaşmadığını ve Katar'ın Mısır dahil tüm kardeş ülkelere karşı izlediği politikayla ilgili yanıltıcı iddialar içerdiğini belirtmişti.

Kahire Ceza Mahkemesi dün, Katar adına casusluk davasından yargılanan darbe ile görevinden uzaklaştırılmış Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye ülkede yasaklı terör örgütü olarak kabul edilen Müslüman Kardeşler Teşkilatını (İhvan) yönetmek suçlamasıyla 25 yıl, devlete ait gizli belgeleri Katar'a sızdırmaktan 15 yıl olmak üzere 40 yıl hapis cezası vermişti. Mursi ile aynı davadan yargılanan ve aralarında El-Cezire kanalında çalışan gazetecilerin de bulunduğu 6 sanık idam, diğer 4 sanık da hapis cezalarına çarptırılmıştı.

Yorumlar