Mısır'daki Nur Partisi 11 Kasım gösterilerine katılmayacak

- Selefi eğilimli Nur Partisi: "11 Kasım'da yapılacağı duyurulan gösteriler ülkeyi tehlikeli bir kaosa sürükleyebilir, siyasi güçler ve toplum kesimleri arasındaki bölünmüşlük atmosferinde gösterilerin barışçıl devam etmesi imkansız olabilir. Bu kışkırtıcı söylemler, ülkenin evlatları arasında çatışma ve kan dökülmesiyle sonuçlanabilir"

Google Haberlere Abone ol
Mısır'daki Nur Partisi 11 Kasım gösterilerine katılmayacak

KAHİRE (AA) - Mısır'daki Selefi eğilimli Nur Partisi, muhalefetin 11 Kasım'da yapacağını duyurduğu "Garipler Devrimi" adı altındaki gösterilere "ülkeyi kaosa sürükleyebileceği" gerekçesiyle katılmayacağını açıkladı.

Nur Partisi'nden yapılan yazılı açıklamada, "11 Kasım'da yapılacağı duyurulan gösteriler ülkeyi tehlikeli bir kaosa sürükleyebilir, siyasi güçler ve toplum kesimleri arasındaki bölünmüşlük atmosferinde gösterilerin barışçıl devam etmesi imkansız olabilir. Bu kışkırtıcı söylemler, ülkenin evlatları arasında çatışma ve kan dökülmesiyle sonuçlanabilir." ifadelerine yer verildi.

Söz konusu gösterilerin "ülke sorunlarına çözüm getirmeyip aksine bozulma ve karanlığa neden olacağı" savunulan açıklamada, partinin gösterilerde yer almayacağı vurgulandı.

Mısır muhalefeti, hayat pahalılığını protesto etmek için 11 Kasım Cuma günü "Garipler Devrimi" adlı eylemler başlatacağını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ise gösteriler öncesi kamuoyunu rahatlatmak adına birtakım kararlar almıştı. Sisi, öncelikle "toplumsal barışın" tesisi için bir komisyon oluşturacaklarını belirterek, söz konusu komisyonun görevlerini de "gösteri ve eylem kanununda düzenlemelerin yapılması, haklarında yargı kararı olmadığı halde gözaltında tutulan gençlerin durumunun incelenmesi, yeni basın-yayın yasasıyla ilgili çalışmaların ivedilikle bitirilmesi ve eğitimde reformlar için toplumsal diyaloğun başlatılması" şeklinde sıralamıştı.

Mısır'da 596 sandalyeli mecliste 12 milletvekili bulunan Selefi eğilimli Nur Partisi, 2013'te ülkenin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi deviren askeri darbeyi destekleyen siyasi güçler arasında yer almış, darbe karşıtı gösterilerin ise fesat ve zulmün daha da artmasına neden olacağını öne sürmüştü.





Yorumlar