Mısır'da yargılamalar

-Mısır kamuoyunda "İstikame Camisi olayları" olarak bilinen davada yargılanan 1 darbe karşıtının idamına hükmedildi

Google Haberlere Abone ol
Mısır'da yargılamalar

KAHİRE (AA) - Mısır kamuoyunda "İstikame Camisi olayları" olarak bilinen davada yargılanan 1 darbe karşıtı hakkında idam kararı verildiği bildirildi.

Hakkında idam cezası verilen sanığın avukatı Ala İlmuddin, Giza Ceza Mahkemesi'nin, "cinayete teşvik" suçlamasıyla yeniden yargılandığı davada müvekkili Abdurrazık Mahmud Abdurrazık hakkında idam kararı verdiğini belirtti.

Müvekkiline 2014 Ağustos ayında aynı davadan gıyabında idam cezası verildiğini, bu nedenle yaklaşık 5 ay önce tutuklanan müvekkilinin yeniden yargılandığını kaydeden İlmuddin, idam cezasına ilk 60 gün içerisinde itiraz edilerek temyize taşınabileceğini ifade etti.

Mahkeme, 30 Ağustos 2014'te duruşmada hazır bulunan 8 sanığın müebbet hapsine, gıyabında yargılanan 6 sanığın idamına hükmetmişti.

İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin yanı sıra Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, eski Tedarik Bakanı Basim Avde, HAP Başkan Yardımcısı Isam el-Aryan ve Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak yöneticilerinden Safvet Hicazi’nin de aralarında bulunduğu 14 kişi, 22 Temmuz 2013'te meydana gelen “İstikame Camisi olayları” olarak bilinen davada yargılanıyor.

Öte yandan, temyiz mahkemesinin, "Ağustos 2013'te Kirdase bölgesindeki Saint Mary Kilisesi'ne saldırmak ve yakmak" suçlamasıyla yargılanan 21 kişinin müebbet hapis cezalarına ilişkin itirazı kabul ettiği kaydedildi.

Yorumlar