Mısır'da silahlı saldırı

- Kuzey Sina'da bir güvenlik noktasına düzenlenen silahlı saldırı sonucu çıkan çatışmalarda 3 saldırgan öldürüldü, 1 asker yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Mısır'da silahlı saldırı

KAHİRE (AA) - Mısır'ın Kuzey Sina vilayetine bağlı Şeyh Zuveyd kentinde bir güvenlik noktasına düzenlenen silahlı saldırı sonucu çıkan çatışmalarda 3 saldırganın öldürüldüğü, 1 askerin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, silahlı bir grup, Şeyh Zuveyd kentinin güneyinde bir kontrol noktasına saldırı düzenledi. Saldırıya askeri birliklerin ateşle karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmalarda saldırganlardan 3'ü öldürüldü, 1 asker yaralandı.

Öte yandan, Sina Yarımadası'nın kuzeyinde de kimliği henüz belirlenemeyen keskin nişancılar tarafından açılan ateş sonucu Hamdan Taha Ferid isimli askerin yaralandığı belirtildi.

Yaralı asker, tedavi için El-Ariş Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Saldırıların sorumluluğunu üstlenen olmazken, Mısır ordusundan da resmi bir açıklama yapılmadı.

Kuzey Sina vilayetinde, 24 Ekim 2014'te iki güvenlik noktasına düzenlenen saldırının ardından Mısır yönetimi, "terör sorununu kökünden çözmek" iddiasıyla bölgede olağanüstü hal (OHAL) ilan etmiş, bu kapsamda Refah Sınır Kapısı'nı da kapatmıştı.

OHAL son olarak 12 Temmuz'da sekizinci defa 3 aylığına uzatılmıştı.

Sina Yarımadası'nda, Kasım 2014'te terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor.

Yorumlar