Mısır'da sıcak hava dalgası

KAHİRE (AA) - Mısır'da sıcak hava nedeniyle önceki yıllara benzer ölümlerin önüne geçilmesi için beş ayrı dilde "tutukluları kurtarın" adında kampanya...

Google Haberlere Abone ol
Mısır'da sıcak hava dalgası

KAHİRE (AA) - Mısır'da sıcak hava nedeniyle önceki yıllara benzer ölümlerin önüne geçilmesi için beş ayrı dilde "tutukluları kurtarın" adında kampanya başlatıldı.

Sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter üzerinden "Mısırlı tutukluları boğularak ölmekten kurtarın" adındaki kampanyayı başlatan aktivistler tarafından yayımlanan açıklamada, "Birçokları sıcak havadan muzdaripken, sıcaklık ateşini cezaevlerindekilere salıyor. Nitekim dar zindanlarda et yığını gibi dizilmişler. Yirmi kişilik zindana iki katı insan yerleştiriliyor, nefes almak bile zorlaşıyor" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, bazı hücrelerde küçük bir pencereden başka herhangi bir havalandırmanın olmadığına dikkat çekilerek, havasızlık nedeniyle kalp krizlerinin yaşandığı ifade edildi.

Facebook'ta sıcak hava dalgası sonucu cezaevlerinde yaşanan ölümlere dikkat çekmek amacıyla Arapça'nın yanı sıra İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve Almanca'ya çevirilen kampanyanın Twitter'da da "#Nefes almak istiyorum", "#boğulan tutuklu" etiketiyle yürütülen hashtag oldukça ses getirdi.

Bu arada Sağlık Bakanlığı da ülke genelinde sıcak hava dalgasına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Mısır Meteoroloji Kurumuna göre, dünden bu yana artan hava sıcaklığı bugün bazı bölgelerde 49 dereceye kadar yükselirken, başkent Kahire'de 46 derece dolaylarında seyretti. Hava sıcaklığının yarın etkisini daha da arttırması bekleniyor.

Ülkede son iki yılda yaşanan benzer sıcaklık dalgası sonucu cezaevlerinde ölüm vakaları yaşanmıştı.

Yorumlar