Mısır'da Ramazan Bayramı

- Mısırlılar bayram namazı için büyük camiler ya da önceden belirlenen alanlarda toplandı - Cumhurbaşkanı Sisi, bayram namazını İskenderiye'deki bir askeri karargahın camisinde kıldı

Google Haberlere Abone ol
Mısır'da Ramazan Bayramı

KAHİRE (AA) - Mısırlılar, bayram namazını eda etmek için büyük camiler ya da önceden belirlenen alanlarda bir araya geldi.

Mısır'da bayram namazları, başkent Kahire'nin batısındaki Mustafa Mahmud, doğusundaki Es-Sıddik ve merkezideki Amr bin el-As camileri başta olmak üzere yoğun güvenlik önlemleri altında daha önceden belirlenen 5 binden fazla alanda kılındı.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ise İskenderiye'deki Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'nda bulunan Muhammed Kerim Camisi'ndeki bayram namazına katıldı.

Verdiği hutbede iyimserliğe, umuda ve ahlak sistemi üzerine yeniden çalışılmasına ihtiyaç olduğunu belirten Mısır Müftüsü Şevki Allam, olumsuz düşünceleri bir kenara bırakma çağrısı yaptı.

Allam, "Bayram sevinç günüdür çünkü insan oruç ayından sabrı ve hoşgörüyü öğrenerek çıkmıştır." dedi.

Öte yandan, Mısır'ın önde gelen muhalifleri, dün yaptıkları açıklamada, Sisi'nin Tiran ve Sanafir adalarının egemenliğinin Suudi Arabistan'a geçmesini öngören Kızıldeniz Sınır Anlaşması'nı onaylamasının ardından halka, bayramda gösteri düzenleme çağrısı yapmıştı.




Yorumlar