Mısır'da öğrenci tartışmasıyla başlayan kabile çatışması

- Asvan'da bir grup öğrencinin tartışmasıyla başlayıp iki kabile arasında çatışmalara dönüşen olaylarla ilgili 25 kişi idam cezasına çarptırıldı ve dosyaları "görüş alınması" için müftülüğe gönderildi

Google Haberlere Abone ol
Mısır'da öğrenci tartışmasıyla başlayan kabile çatışması

KAHİRE (AA) - Mısır'ın Asvan kentinde, 2014 yılında bir grup öğrencinin tartışmasıyla başlayıp iki kabile arasında çatışmalara dönüşerek 28 kişinin ölümüne neden olan olaylarla ilgili yargılanan 25 kişinin idam cezasına çarptırıldığı ve dosyalarının "görüş alınması" için müftülüğe gönderildiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kina Ceza Mahkemesinde, Nisan 2014'te El-Halayil ve Ed-Dabudiyye kabileleri arasında günler süren ve 28 kişinin ölümüne neden olan çatışmalara karıştıkları suçlamasıyla yargılanan 163 kişinin duruşması görüldü.

Kaynaklar, mahkemenin, söz konusu 163 kişiden 25'ini idam cezasına çarptırarak, dosyalarının "görüş alınması" amacıyla müftülüğe gönderilmesine karar verdiğini aktardı.

Diğer sanıkların durumu hakkında bilgi vermeyen kaynaklar, mahkemenin kararı 7 Haziran'da yapılacak duruşmada açıklayacağını ifade etti.

Mısır yasalarına göre, idam dosyaları nihai karara bağlanmadan önce Mısır Müftüsüne sevk ediliyor. Müftünün görüşü alındıktan sonra dosya mahkemeye iade ediliyor. Bu aşamanın ardından mahkeme, kararı sonuçlandırıyor.

Nisan 2014'te bir okulda öğrenciler arasında çıkan sözlü tartışma, öğrencilerin mensup olduğu El-Halayil ve Ed-Dabudiyye kabilelerinin de müdahalesiyle şiddetli çatışmalara dönüşmüş, birkaç gün süren çatışmalarda 28 kişi hayatını kaybetmişti.

Yorumlar