Mısır'da İhvan "resmen" terör listesine alındı

-Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın terör örgütü olduğuna dair mahkeme kararı Mısır resmi gazetesinde yayımlandı

Google Haberlere Abone ol
Mısır'da İhvan "resmen" terör listesine alındı

KAHİRE (AA) - Mısır'daki Kahire Ceza Mahkemesinin Müslüman Kardeşler Teşkilatını (İhvan) terör listesine aldığına ilişkin kararı resmi gazetede yayımlandı.

Mısır resmi gazetesi, Kahire Ceza Mahkemesinin 14 Nisan'da İhvan ve 215 kişinin 3 yıl süreyle terör listesine alınmasına ilişkin kararını yayımladı.

İhvan savunma heyeti başkanı Abdulmunim Abdulmaksud ise AA muhabirine yaptığı açıklamada kararın iptali için bir üst mahkemeye başvuracaklarını söyledi.

Mısır hükümeti, Aralık 2013'ten bu yana İhvan'ı yasaklı terör örgütü olarak kabul ederken İhvan bu duruma itiraz ediyor.

Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin Şubat 2015'te onayladığı yenin kanun uyarınca dönemin Mısır Başsavcısı Hişam Berekat, 29 Mart 2015 tarihinde Müslüman Kardeşler Rehberlik Konseyi başkanı Muhammed Bedii ve diğer 17 üst düzey teşkilat üyesini terör listesine eklemiş, ancak Temyiz Mahkemesi bu kararı iptal etmişti.

Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden alındığı 3 Temmuz 2013'ten bu yana Mısır yönetimi İhvan'ı ve üyelerini "şiddet ve terör provokasyonu" yapmakla suçluyor. İhvan ise askeri darbeye karşı barışçıl gösteriler düzenlediklerini belirterek, güvenlik güçlerini göstericileri öldürmekle itham ediyor.



Yorumlar