Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik kararlar

- İhvan'a ait 5 şirketin ve teşkilata mensup 46 kişinin mal varlığına el konuldu

Google Haberlere Abone ol
Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik kararlar

KAHİRE (AA) - Mısır'da, Müslüman Kardeşler Teşkilatına (İhvan) ait 5 şirketin ve teşkilata mensup 46 kişinin mal varlığına el konulduğu bildirildi.

Mısır'daki İhvan Mallarını Müsadere ve İdare Komitesinden yapılan yazılı açıklamada, İhvan'a ait 5 şirket ve teşkilata mensup 46 kişinin taşınır, taşınmaz ve nakit tüm mal varlıklarına el konulduğu, ülkenin para politikasından sorumlu Merkez Bankasına bağlı bankalarda isimleri üzerine kayıtlı tahvil, bono, mevduat ve hesaplarının dondurulduğu belirtildi.

Açıklamada, el konulan ilaç firmalarının yönetiminin Sağlık Bakanlığına, sivil toplum kuruluşlarının tüm mallarının Özel Kurumlar ve Derneklere Yardım Fonuna, gayrimenkul şirketlerin idaresinin de Çalışma Bakanlığına bağlı konut alanındaki bir holding şirkete devredildiği kaydedildi.

Kahire Mahkemesi, 23 Eylül 2013'te, "İhvan'ın ve bağlı tüm oluşumların faaliyetlerinin yasaklanması, teşkilatın kapatılması ile taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulması" kararı vermişti. Mahkeme ayrıca İhvan'ın el konulan mal varlığını inceleyecek bir komite oluşturulması yönünde karar almış, bu çerçevede birçok İhvan mensubu ve teşkilata bağlı kurumun mal varlıklarına el konulmuştu.

Yorumlar