Mısır'da "Asvan Katliamı" davası

- Mısır mahkemesi, iki kabile arasında yaşanan ve 28 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaya ilişkin davada, müftünün onayının ardından 26 sanık hakkında idam kararı verdi

Google Haberlere Abone ol
Mısır'da "Asvan Katliamı" davası

KAHİRE (AA) - Mısır mahkemesinin, 2014 yılında iki kabile arasında yaşanan ve 28 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaya ilişkin davada, müftünün onayının ardından 26 kişi hakkında idam kararı verdiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kina Ceza Mahkemesi, yaklaşık 2 yıl önce bir grup öğrencinin tartışmasıyla başlayıp iki kabile arasında çatışmaya dönüşerek 28 kişinin ölümüne neden olan olaylarla ilgili yargılanan sanıklardan 26'sı hakkında müftünün onayının ardından asılarak idam edilmeleri yönünde karar verdi.

Asvan Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasında, sanıklardan 21'i müebbet, 3'ü 10, 2'si 5, 10'u 3 yıl hapis cezasına çarptırılırken 100 sanık hakkında beraat kararı verildi. 163 sanıklı davada ölen bir sanığın davası düşürüldü.

Söz konusu kararların temyize götürülebileceği ifade edildi.

Mısır'ın Asvan kentinde Nisan 2014'te bir okulda öğrenciler arasında çıkan sözlü tartışma, öğrencilerin mensup olduğu El-Halayil ve Ed-Dabudiyye kabilelerinin de müdahalesiyle şiddetli çatışmalara dönüşmüş, birkaç gün süren çatışmalarda 28 kişi hayatını kaybetmişti.

Yorumlar