Mısır'da 5 muhalif hakkında idam kararı

- Mısır'da hakkında idam cezası verilen muhalif sayısı 11'e yükseldi

Google Haberlere Abone ol
Mısır'da 5 muhalif hakkında idam kararı

DEKAHLİYE (AA) - Mısır'da birkaç saatlik aranın ardından 5 muhalif hakkında daha idam cezası verildiği ve bugün verilen idam cezalarının 11'e yükseldiği belirtildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mansura Ceza Mahkemesi, Kahire İstinaf Mahkemesi başkanının oğlu Muhammed Mahmud es-Seyyid'i öldürme suçlamasıyla ikisi gıyabi olmak üzere 5 kişi hakkında idam cezası verdi.

Karara itiraz yolunun açık olduğu ifade edildi.

Söz konusu kişiler, Ağustos 2014'te kasıtlı ve planlı olarak Seyyid'i öldürmek ve terör örgütü kurmakla suçlanmışlardı. Sanıklar suçlamaları reddediyor.

Mısır’da, "Umraniye Olayları" olarak bilinen davada, 8 Kasım 2013 tarihinde Giza’nin Umraniye bölgesinde anarşi çıkarmak, kamu malına zarar vermek, şiddet olaylarına karışmak ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı’na üye olmak suçlamasıyla 6 muhalif sanık hakkında idam, 3 sanık hakkında ise müebbet hapis cezası verdiği belirtilmişti. Sanıklar gıyaplarında yargılanmıştı.

Mısır'da 3 Temmuz 2013 askeri darbesinin ardından, darbe karşıtları, şiddet, şiddete ve teröre teşvik adam öldürme gibi suçlamalarla yargılanıyor.

Yorumlar