Mısır Gazeteciler Sendikası davası

- Kahire Acil İşler Mahkemesi, Gazeteciler Sendikası'na kayyum atanması talebiyle açılan davada yetkisizlik kararı verdi

Google Haberlere Abone ol
Mısır Gazeteciler Sendikası davası

KAHİRE (AA) - Mısır'ın başkenti Kahire'deki Acil İşler Mahkemesi'nin, Gazeteciler Sendikası'na kayyum atanması talebiyle açılan davada yetkisizlik kararı verdiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Acil İşler Mahkemesi, Gazeteciler Sendikası'na kayyum atanması ve davanın Danıştay İdare Mahkemesine sevki talebiyle açılan davada yetkisizlik kararı verdi.

Mısır Gazeteciler Sendikası üyesi Hüseyin el-Mateni, "Sendikanın, binasında şüphelileri barındırarak bütün gazetecileri töhmet altında bıraktığı ve İçişleri Bakanlığı ile gazeteciler arasında bir krizin oluşmasına yol açmaya çalıştığı" gerekçesiyle sendika yönetimine kayyum atanması için dava açmıştı.

Mısır güvenlik güçlerinin 1 Mayıs’ta Gazeteciler Sendikası binasına girerek, Amr Bedr ve Mahmud Sakka adındaki iki gazeteciyi tutuklamasının ardından başlayan kriz kısa sürede büyümüş ve sendika yönetimi İçişleri Bakanlığına sert tepki göstererek bakanın istifasını istemişti.

Yorumlar