Mısır Fetva Kurumundan "ramazan çağrısı"

- Mısır Fetva Kurumu, Batıdaki İslam karşıtlığıyla mücadele edilmesi için ramazan ayının iyi bir fırsat oluşturduğunu belirtti

Google Haberlere Abone ol
Mısır Fetva Kurumundan "ramazan çağrısı"

KAHİRE (AA) - Mısır Fetva Kurumu, Batıdaki İslam karşıtlığı ve terör örgütü DAEŞ'in tehditleriyle mücadele edilmesi için ramazan ayının iyi bir fırsat oluşturduğunu belirtti.

Kuruma bağlı İslamofobi Gözlemevinden yapılan yazılı açıklamada, ramazan ayı boyunca Batılı ülkelerdeki lise ve üniversitelerle temasa geçilmesi, medyanın sunduğu tüm imkanların kullanılması ve ve iftar programlarının düzenlenmesi gerektiği dile getirildi. Açıklamada, tüm bu etkinliklerde İslam'daki hoşgörünün yanı sıra Müslümanların tuttuğu orucun hikmetlerinin anlatılmasının önemine vurgu yapıldı.

Özellikle de medyanın iyi kullanılması gerektiğine işaret edilen açıklamada, "Akşam namazı öncesi ve sonrasında Müslümanlar ile Batılılar arasında açık diyalog programlarıyla orucun İslam'daki yeri ve amaçlarının ele alınması, ön yargı ve korkuları ortadan kaldıracak şekilde iyi ilişkilerin kurulmasına yardımcı olur. Sevgi ve kardeşliği yayan iftar programları, İslam adına işlenen suçlar nedeniyle bu dine ve Müslümanlara karşı oluşan olumsuz düşünceleri ortadan kaldıracaktır." ifadeleri kullanıldı.

Ramazan etkinlikleri vesilesiyle DAEŞ gibi terör örgütlerinin, İslam'ı temsil etmedikleri temasının işlenmesinin faydalı olacağına dikkat çekilen açıklamada, "Bu tür programlarda, kendilerinden başkasını temsil etmeyen küçük sapkın grupların suçları kınanmalıdır." denildi.

Açıklamada ayrıca, Batılı ülkelerde faaliyet gösteren İslami kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunarak ramazan ayının sunduğu fırsatları iyi değerlendirmeleri, toplumun bütün kesimleri ile temasa geçmeleri ve farklı dinlerin mensupları arasında birlikte yaşamı sağlamaları istendi.

Yorumlar