Mısır Dışişleri Bakanı Şükri, Lübnan'da

- Şükri: - "Lübnan Cumhurbaşkanı sayın Mişel Avn'a, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi'den tebrik mesajı ve Kahire'ye bir davetiye ilettim" - Lübnan Dışişleri Bakanı Basil: - "Mısır ve Lübnan olarak, DEAŞ ile mücadelede ortak model bir iş birliğini ortaya koymayı umuyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Mısır Dışişleri Bakanı Şükri, Lübnan'da

BEYRUT (AA) - Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Lübnan'a gerçekleştiği ziyaret kapsamında, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn tarafından kabul edildi.

Şükri, başkent Beyrut'taki Baabda Sarayı'nda gerçekleşen kabulün ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Mısır, ortak hedeflerine ulaşmak üzere Lübnan'ın kurumlarıyla derin bir diyalog ve güçlü bir ilişki tesis etmek için iletişim kanalları açmak istiyor. Lübnan'ın Arap dünyasında önemli rolü var ve Arap hedeflerini gerçekleştirmek için öneme sahip. Lübnan Cumhurbaşkanı sayın Mişel Avn'a, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi'den tebrik mesajı ve Kahire'ye bir davetiye ilettim." ifadelerini kullandı.

Şii Emel Hareketi Lideri ve Meclis Başkanı Nebih Berri ile Ayn et-Tineh'teki makamında bir araya gelen Şükri, daha sonra Dışişleri Bakanlığına geçerek Lübnanlı mevkidaşı Cibran Basil'le görüştü.

Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından basın mensuplarının karşısına geçen Basil, "Lübnan başından beri verdiği vaatlere dayanarak, bağımsız ve Lübnan'ın çıkarlarını gözeten bir dış politika sürdürmüştür. Mısır ve Lübnan olarak, DEAŞ ile mücadelede ortak model bir iş birliğini ortaya koymayı umuyoruz." diye konuştu.

Hükümeti kurmakla görevlendirilen başbakan adayı Saad Hariri ile de bir görüşme gerçekleştiren Şükri'nin, temasları çerçevesinde Lübnan'daki farklı siyasi gruplarla bir araya gelmesi bekleniyor.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, geçen ağustos ayında Beyrut'u ziyaret ederek, ülkedeki siyasilerle bir araya gelmişti.

Lübnan Parlamentosunda 31 Ekim'de gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mişel Avn, Lübnan'ın 13. Cumhurbaşkanı seçilmesiyle ülkede iki buçuk yıldır devam eden kriz sona ermişti. Avn, göreve geldikten kısa bir süre sonra yeni hükümetin kurulması için eski Başbakan ve Müstakbel Hareketi lideri Saad Hariri'yi görevlendirmişti.

Lübnan'da 2009'dan bu yana görevde olan ve yasama süresini iki kez uzatan parlamento için düzenlenecek genel seçim tarihi Haziran 2017 olarak planlanmıştı.

Yorumlar