Mısır'da İhvan üyelerine yeni cezalar

Askeri mahkeme, İhvan üyesi eski milletvekilini 5 yıl, İhvan yöneticisini ise 10 yıl hapis cezasına çarptırdı

Google Haberlere Abone ol
Mısır'da İhvan üyelerine yeni cezalar
Mısır'da askeri mahkemenin, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyesi eski milletvekili Abdullah Hafız'ı 5 yıl, İhvan yöneticilerinden Rabii Ahmed Acur'u da 10 yıl hapis cezasına çarptırdığı bildirildi.

Savunma heyetinin başkanı Halid el-Kumi, Asyut Askeri Mahkemesinin, "Minya'da emniyet merkezine saldırı düzenlenmesi ve bir subayın öldürülmesi" olaylarına karıştığı iddiasıyla Hafız'ı 5 yıl hapis cezasına çarptırdığını söyledi.

Kumi, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında 2013 yılında çıkan olaylar sırasında Minya'da bir emniyet merkezine saldırı düzenlemek suçlamasıyla yargılanan Hafız'ın İhvan'ın siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi'nin (HAP) eski milletvekilli olduğunu hatırlattı.

Mahkemenin, İhvan yöneticilerinden Acur'u da aynı suçtan 10 yıl hapis cezasına çarptırdığını kaydeden Kumi, karara temyiz yolunun açık olduğu belirtildi.

Aralarında Hafız ile Acur'un da bulunduğu 237 kişi, 16 Aralık'ta askeri mahkeme tarafından gıyaben yargılandıkları davada 25 yıl, 26 kişi de 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Sanıkların mayıs ayında yakalanmasının ardından yeniden yargılanmaları için işlemler başlatılmıştı.

Yorumlar