Mısır'da darbe karşıtlarından gösteri çağrısı

- 6 Nisan Hareketi Tiran ve Sanafir adalarının Mısır'dan Suudi Arabistan'a geçmesini prtotesto eden göstericiler hakkında verilen hapis cezalarını kınadı ve gösteri çağrısında bulundu

Google Haberlere Abone ol
Mısır'da darbe karşıtlarından gösteri çağrısı
Mısır'daki muhalif 6 Nisan Hareketi, Tiran ve Sanafir adalarının Mısır'dan Suudi Arabistan'a geçmesine tepki amacıyla düzenlenen 25 Nisan gösterilerine katılan protestocular hakkında verilen hapis cezalarını kınadı ve salı günü için gösteri çağrısında bulundu.
Hareket'ten yapılan yazılı açıklamada, Tiran ve Sanafir adaları hakkında Suudi Arabistan ile Mısır arasında imzalanan antlaşmanın iptal davasının görüleceği 17 Mayıs Salı günü mahkeme önünde gösteri düzenlenmesi çağrısında bulunuldu.
Açıklamada, "Randevumuz 17 Mayıs Salı...Sen de katıl, bu rejime ve dünyaya Tiran ve Sanafir Mısır'ındır de." denildi.
İki adanın Suudi Arabistan'a bırakılması kararının protesto edildiği 25 Nisan gösterilerine katılan 152 kişi hakkında verilen hapis cezalarının kınandığı açıklamada, "Binlerce kişi hapsedilse de adaları satmayacağız." ifadesine yer verildi.
Mısır mahkemesi, dün, Kızıldeniz'deki Tiran ve Sanafir adalarının Mısır'dan Suudi Arabistan'a geçmesini protesto için düzenlenen gösterilere katılan 101 kişi hakkında 5'er yıl, 51 kişi hakkında ise 2'şer yıl hapis cezası kararı vermişti.
Mısır, Tiran ve Sanafir adalarını, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in Kahire ziyareti sırasında imzalanan Yeni Deniz Sınırı Antlaşması ile Suudi Arabistan'a bırakmıştı. Antlaşma, Mısır'da muhaliflerin yanı sıra yönetim yanlısı bazı grupların da tepkisini çekmiş, Mısır hükümeti, adaların Suudi Arabistan'a ait olduğuna dair 9 belge yayımlamıştı.
Başta başkent Kahire olmak üzere Mısır'ın birçok kenti, 25 Nisan'da Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan’a geçmesini protesto etmek amacıyla düzenlenen gösterilere sahne olmuştu.

Yorumlar