Mirasımız Deneği, Türkiyeli STK'ları Mescid-i Aksa'da buluşturdu

- Mirasımız Derneği organizasyonuyla Türkiye'den yirmi iki STK temsilcisi, Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı ziyaret ederek temaslarda bulundu

Google Haberlere Abone ol
Mirasımız Deneği, Türkiyeli STK'ları Mescid-i Aksa'da buluşturdu

KUDÜS (AA) - Mirasımız Derneği'nin organizasyonuyla yirmi iki Sivil Tolum Kuruluşu (STK) temsilcisi, Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu.

Aralarında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Memur-Sen, Türkiye Diyanet Vakfı, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM), Yeni Bir Dünya Sanayici ve İşadamları Derneği (YENİAD) ve Türki̇ye Gençli̇k Vakfı'nın (TÜGVA) da aralarında bulunduğu STK temsilcileri Kudüs'ün yanı sıra tarihi Filistin şehirlerinden El Halil ve Yafa'yı da ziyaret etti.

Filistinli dernek ve vakıflarla görüşmelerde bulunan STK temsilcileri, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Makased Hastanesi'ni de ziyaret ederek yetkililerden hastanenin durumuyla ilgili bilgi aldı.

Mirasımız Derneği Basın Danışmanı Halis Mutlu, AA muhabirine, Kudüs'ün yeniden Müslümanların kalplerinde ve zihinlerinde yer edinmesi için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Kudüs özelinde faaliyet gösteren bir dernek olarak Türkiye'nin önde gelen STK'larını Kudüs'e getirerek Filistin ve Türk halkları arasındaki kültürel etkileşim ve iş birliğini arttırmayı hedeflediklerini belirten Mutlu, şöyle devam etti:

"Bizim Mirasımız Derneği olarak tek başına ulaşabileceğimiz insan sayısı kısıtlı. Bu yüzden bir elin nesi var iki elin sesi var misali ne kadar çok sayıda Kudüs'ü dert edinmiş STK ile çalışırsak o kadar çok insana ulaşırız diye düşündük. Bu yüzden bu ziyareti organize ettik. İnsanlar Kudüs konusunda bilinçlendikçe Kudüs'ün işgalden kurtuluşu daha yakın olacak inşallah. Bu düşünce ve hissiyatla Türkiye'nin önde gelen 22 STK temsilcisini Kudüs'e getirerek hem buradaki İslami eserleri hem de Mirasımız Derneği olarak yaptığımız faaliyetleri yerinde görme imkanı sunduk. Hem de buradaki Filistinli Müslümanların yaşadığı işgal çilesine tanıklık ettiler. Haliyle Türkiye'ye döndüklerinde bunları kendi mensuplarına da anlatarak bir farkındalık oluşturacaklar."

Bu ziyaretin ardından Kudüs'e gelen Türk sayısının artmasını ümit ettiklerini vurgulayan Mutlu, Türkiyeli kanaat önderlerini de benzer bir organizasyonla Kudüs'e getirmeyi planladıklarını kaydetti.

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay da "Kudüs, Peygamber efendimizin buyurduğu gibi mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer. Mirasımız Derneği'ne Kudüs'e yaptığı hizmetler ve Türkiye'den buraya insanların gelmesini teşvik ettiği için teşekkür ediyorum." dedi.

Yeni Bir Dünya Sanayici ve İşadamları Derneği'nden (YENİAD) Ali İhsan Gündoğdu, kendilerini Kudüs'e getirdiği ve Filistin'i hatırlattığı için Mirasımız Deneği'ne teşekkür ettiğini belirtti.

Göndoğdu, "Burası bize ecdadın emaneti. Mutlaka buraya gelinmesi lazım. Kudüs'ü görmemiz, ihmal etmememiz gerek. Ecdadımızın burada bıraktığı ve peygamberlerden gelen mirası yerinde görmeliyiz. Bugüne kadara bunu ihmal etmiştik. Bundan sonrakiler ihmal etmesin inşallah." diye konuştu.

Yorumlar