Minibüsün üst geçitten düştüğü kaza davasında karar

- Güngören'de üst geçitten düşen minibüste 2 kişinin ölümü, 1 kişinin yaralanmasına ilişkin davada, şoför Salim Dalbudak, ''taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma'' suçundan 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Google Haberlere Abone ol
Minibüsün üst geçitten düştüğü kaza davasında karar

İSTANBUL (AA) - Güngören'de üst geçitten düşen minibüste 2 kişinin ölümü, 1 kişinin yaralanmasına ilişkin davada, şoför Salim Dalbudak'a ''taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma'' suçundan 8 yıl hapis cezası verildi.

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Salim Dalbudak, olayda hayatını kaybedenlerin yakınları ve avukatlar katıldı.

Mağdurların avukatı Leyla Han Tüzel, olay nedeniyle sanıktan samimi bir pişmanlık görmediklerini öne sürdü. Sanığın hem ölenler hem de yaralananların zararlarını giderici bir girişimde bulunmadığını iddia eden Tüzel, dosyada birden fazla raporun yer aldığını, Dalbudak'ın kazanın oluşumunda tam kusurlu kabul edilmesi, cezanın da buna göre verilmesi gerektiğini savundu.

Duruşmaya kazada ölen Seyit Ali Durmaz'ın fotoğrafıyla katılan Telli Durmaz ise ''Ben bu sanığa hakkımı helal etmeyeceğim. Bir defa dönüp 'başınız sağ olsun' dememiştir. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum.'' dedi.

Duruşmada son sözü sorulan sanık, ölenlere Allah'tan rahmet dileyerek, ''Olay nedeniyle çektiğim acıyı, vicdan azabını bir ben bir de Allah biliyor. Ben ölenlerin ailelerinden özür diliyorum. Takdir mahkemenindir.'' şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, Salim Dalbudak'ın ''taksirle iki kişinin ölümü, bir kişinin hayati tehlike geçirecek şekilde yaralanması'' suçundan 8 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Sanığın müştekilerin zararını karşılamadığını ve samimi bir pişmanlığının gözlemlenmediğini belirten mahkeme, cezada indirim uygulanmamasına hükmetti.

Mahkeme ayrıca, sanığın ehliyetine 2 yıl süreyle el koyarak, hakkında yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasını kararlaştırdı.

Güngören'de 20 Kasım 2013'te Salim Dalbudak'ın kullandığı 34 M 3421 plakalı minibüsün üst geçitten düşmesi sonucu 2 kişi ölmüş, 1 kişi yaralanmıştı. Kazaya ilişkin hazırlanan iddianamede, sürücü Dalbudak hakkında "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Yorumlar