Milli Savunma Bakanı Yılmaz:

- " AK Parti'ye geçmişten daha çok sahip çıkmamız lazım. Artık bugün kırgınlıkların, küskünlüklerin olduğu zaman değil yarına el ele, omuz omuza, Türkiye için, mazlum milletler için, mağdur, mazlum ve masum halklar için bir arada, birlik içinde olma zamanıdır." - "Eğer Ortadoğu'da haritalar hala belirlenmemişse, haritalar hala yeniden çiziliyorsa bilin ki İstiklal Savaşımız bitmemiştir"

Google Haberlere Abone ol
Milli Savunma Bakanı Yılmaz:
ERZİNCAN (AA) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti'nin kongre kararı aldığını hatırlatarak, " AK Parti'ye geçmişten daha çok sahip çıkmamız lazım. Artık bugün kırgınlıkların, küskünlüklerin olduğu zaman değil yarına el ele, omuz omuza, Türkiye için, mazlum milletler için, mağdur, mazlum ve masum halklar için bir arada, birlik içinde olma zamanıdır." dedi.
Bakan Yılmaz, Erzincan milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram ile bir dizi etkinliklere katılmak üzere Erzincan'a geldi. Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Orhan Tonğ, Emniyet Müdürü Doğan İnci, AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, kurum müdürleri partililer ve vatandaşlar tarafından karşılanan Yılmaz, ilk olarak AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısına katıldı.
AK Parti'nin kongre sürecini değerlendiren Yılmaz, " AK Parti'ye geçmişten daha çok sahip çıkmamız lazım." dedi Partisinin şimdiye kadar milletten aldığı güçle çalıştığını vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

"AK Parti, bu milletin umudu. Sade bu milletin umudu değil mazlum milletlerin de umudu. Bu coğrafyada yaşayan herkesin umudu. Gazzeli'nin de umudu, Libya'da olanın da umudu, Kosava'da olanın da umudu, Azerbaycan'da olanın da umudu, Gürcistan'da olanın da umudu, Çeçenistan'da olanın da umudu. Dolayısıyla bu mazlum milletlerin, mazlum halkların zor dönemlerde gözünü diktiği, gördüğü, beklediği bir kapı var. O kapıyı her zaman güçlendirmek için AK Parti'yi dimdik ayakta tutmamız lazım. AK Parti'ye geçmişten daha çok sahip çıkmamız lazım. Artık bu gün kırgınlıkların, küskünlüklerin olduğu zaman değil, yarına, el ele, omuz omuza Türkiye için, mazlum milletler için, mağdur, mazlum ve masum halklar için bir arada, birlik olma zamanıdır."

-"Her şeyi yaptık demiyoruz. Ama çok şeyi yaptık"

Yılmaz, AK Parti hükümeti döneminde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra, " Herşeyi yaptık demiyoruz ama çok şeyi yaptık." ifadesini kullandı. AK Parti iktidarları döneminde sessiz devrimler gerçekleştirildiğini anlatan Bakan Yılmaz, bu hizmetler karşısında milletten de destek gördüklerinin altını çizdi.

Türkiye'nin ateş çemberinin içinde olduğunu söyleyen Yılmaz, Irak'ta, Suriye'de, Libya'da, Ukrayna'da ve Yemen'de büyük sıkıntıların bulunduğunu, Rusya ile Türkiye arasında büyük bir problem olduğunu, Türkiye'nin bütün bu sıkıntılara rağmen geçen yıl yüzde 4 büyüdüğünü söyledi.

-"Kurtuluş savaşı bitmedi"

Terörle mücadelenin devam ettiğine dikkati çeken Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakın İstiklal Savaşı hala bitmedi. Yedi düvelle vermiş olduğumuz savaş hala bitmedi. Eğer Ortadoğu'da haritalar hala belirlenmemişse, haritalar hala yeniden çiziliyorsa bilin ki İstiklal Savaşımız bitmemiştir. İşte Türkiye'nin bağımsız ekonomi, politika uygulamasından, bağımsız dış politika uygulamasından ve yükselmesinden rahatsız olanlar maşa kullanıyorlar, piyon kullanıyorlar. İşte o piyonlar bu terör örgütünün adı bazen DEAŞ olur, bazen PKK olur. Ama hepsi hem insanlığın ortak düşmanıdır hem de milletimizin ortak düşmanıdır."

Terör örgütünün kazanma şansının olmadığını ancak zarar verme potansiyelinin bulunduğunu anlatan Yılmaz, terörün mutlaka bitirileceğini kaydetti.

Yılmaz, 78 milyonun bir ve kardeş olduğuna vurgu yaparak, "Sabır, ateşin değdiği anda gösterdiğin tepkidir. Dolayısıyla milletlerin değerleri ölçüsü, en zor zamanlarda gösterdiği tepkiyle anlaşılır. İşte terörle mücadelemizde bu aziz milletimiz, 78 milyon insanımız birlik ve beraberlik refleksini gösterdi." diye konuştu.

Bakan Yılmaz ve beraberindekiler, buradaki toplantının ardından 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 30 dakika sürdü.

Yorumlar