"Milli enerji politikalarını destekliyoruz"

- Maden-İş Sendikası: - "Yeni nesil termik santral teknolojileri, çevreye zarar vermeyecek, bölgesinde istihdam yaratacak ve işsizliği önleyecek, bulunduğu yöreyi kalkındıracak hale gelmiştir. Ülkemizin milli enerji politikalarını destekliyor ve herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"Milli enerji politikalarını destekliyoruz"

ANKARA (AA) - Maden-İş Sendikası, milli enerji politikalarını desteklediklerini ve bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet ettiklerini bildirdi.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, dünyada ve Türkiye'de sanayileşme ve kentleşmeyle birlikte enerjiye ve elektriğe ihtiyacın arttığı belirtilerek, elektriğin yokluğunun ya da enerjideki dışa bağımlılığın, üretimde ve günlük hayatta büyük sıkıntılara yol açtığına dikkat çekildi.

Türkiye'nin sanayileşme yolunda kesintisiz, kaliteli, güvenilir ve ekonomik enerjiye olan ihtiyacının giderek arttığının vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ülkemiz elektriği en pahalı kullanan ülkelerden biridir. Ülkemizin zengin petrol yatakları, doğalgazı ve yenilenebilir enerji tesisleri yoktur. Ama ülkemizin 15 milyar tonluk kömür rezervleri bulunmaktadır. Enerjide yerli üretimin, tüketimi karşılama oranı yüzde 35'dir. Yani yüzde 65 ithal ettiğimiz enerjinin 2020'lerde yüzde 78'lere çıkması öngörülmektedir. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu enerjinin kesintisiz olarak sağlanması için yeni ve modern enerji santralları kurulması ise milli menfaatlerimiz için zaruri bir durumdur. Termik santrallere karşı çıkanların hassasiyetini anlıyor ve aynı hassas duygularla hareket ediyoruz fakat ulusal kaynaklarımızı yadsıyan yaklaşımlar, ülkemizi bir enerji bunalımı ve karmaşası ile karşı karşıya bırakmaktadır."

Açıklamada, Türkiye'nin milli kaynaklarını kullanmamasının ve üretime sokmamasının milli menfaatlere aykırı olduğu belirtilerek, "Milyar ton rezervli yataklarımız varken, ithalata dayalı enerji politikaları ülkemizin enerji alanındaki açığını kapatmaz. Kapatsa da bu sağlıklı bir yöntem olmaz. Yeni nesil termik santral teknolojileri, çevreye zarar vermeyecek, bölgesinde istihdam yaratacak ve işsizliği önleyecek, bulunduğu yöreyi kalkındıracak hale gelmiştir. Ülkemizin milli enerji politikalarını destekliyor ve herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar