Milli Eğitim Bakanlığına devredilen okullar

- Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında Olağanüstü Hal Kararnamesi ile kapatılan ve Milli Eğitim Bakanlığına devredilen okulların ilk öğrencileri ders başı yaptı

Google Haberlere Abone ol
Milli Eğitim Bakanlığına devredilen okullar

MANİSA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında Olağanüstü Hal Kararnamesi ile kapatılan ve Milli Eğitim Bakanlığına devredilen okulların ilk öğrencileri ders başı yaptı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında ilk kanun hükmünde kararname ile Salihli’de kapatılan ve daha sonra Milli Eğitim Bakanlığına devredilen Zuhal İlkokulu ve Özel Önal Kolejinde, yeni isimleriyle 2016-2017 eğitim öğretim yılı başladı.

Kararname ile kapatılan Zuhal İlkokulu, Şehit Profesör Doktor İlhan Varank İmam Hatip Ortaokulu olarak eğitim ve öğretime başladı. Okul müdürü Emre Balaban 4 sınıfta 95 öğrenci ile eğitim ve öğretime sorunsuz bir şekilde başladıklarını, okula 12 öğretmenin görevlendirildiği söyledi.

Yine kararname ile kapatılan Özel Önal Koleji ise Şehit Mustafa Serin Anadolu İmam Hatip Lisesi ismiyle eğitim öğretime başladı.

Eğitim yılı başlangıç töreninde konuşan okul müdürü Rafet Eğerci, 20 öğretmenin görevlendirildiği okulda, 14 sınıfta 370 öğrencinin eğitim öğretime başladığını ve en iyi şekilde hizmet vereceklerini kaydetti.

Yorumlar