Milletvekilliği adaylığı için peş peşe istifalar geliyor

24 Haziran genel seçimlerindeki milletvekili aday adaylığı için bürokrasiden ilk istifa geldi. Burdur Valisi Şerif Yılmaz milletvekili aday adaylığı için istifa etti. Burdur Valisi Yılmaz'ın ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da milletvekili adaylığı için istifa etti. Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın da bugün milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa edeceği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Milletvekilliği adaylığı için peş peşe istifalar geliyor

Türkiye, 24 Haziran'da sandık başına gitmeye hazırlanırken, seçimlerde aday olmak isteyen bürokrat ve kamu çalışanlarının istifaları birbirini izliyor.

Sabah saatlerinde Burdur Valisi Şerif Yılmaz ile Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın istifalarının ardından, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da milletvekili aday adaylığı için belediye başkanlığından istifa ettiklerini açıkladı.

Süreç nasıl işleyecek?

İstifa edenler, görevlerinden ayrı kaldıkları sürece memuriyete ilişkin özlük haklarından yararlanamayacak. Bu süreler emeklilik bakımından değerlendirilmeyecek.

Aday olamayıp döndüklerinde, bu süreyle ilgili hiçbir ödeme yapılmayacak. Aday olamayanlar veya seçilemeyenler, YSK kesin sonuçları açıklamadan, listeler kesinleşir kesinleşmez kurumlarına müracaat ederek atanmalarını isteyebilecek.

Onlar dönemeyecek

İstifa eden yüksek mahkeme üyeleri, hakimler ve savcılar, subay ve astsubayların görevlerine geri dönüş hakkı bulunmuyor.

7 Haziran'da 500’den fazla istifa olmuştu

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; 7 Haziran seçimlerinde AK Parti’den milletvekili olmak isteyenlerin sayısı 6 bin 223 kişi olurken bunların 500’ten fazlasını bürokratlar oluşturmuştu.

AK Parti’den 3 bin 656 aday adayının olduğu 1 Kasım seçimlerinde ise hem sıkışık takvim, hem de partilerin 7 hazirandaki aday listeleri üzerinde yoğun değişiklik yapmayacağı beklentisiyle bürokratlar sandık yarışına mesafeli durmuştu.

Bu seçimde de bürokratların en çok AK Parti’ye teveccüh göstermesi bekleniyor.

ŞERİF YILMAZ KİMDİR?

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde dünyaya gelen Yılmaz, ilköğrenimini Turgutlu Bozkır Köyü İlkokulunda, ortaöğrenimini Uşak Ömer Bedrettin Uşaklıgil Ortaokulunda, lise öğrenimini Manisa Lisesinde tamamlayıp, 1981 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girerek 1985 yılında mezun oldu. 1986 yılında Uşak Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. 3 yıllık kaymakam adaylığı döneminde “bilgilerini artırmak ve uygulamaları yerinde görmek” üzere 1987-1988 yılları arasında 1 yıl süreyle İngiltere’ye gönderildi. İngiltere’de bulunduğu esnada İngiltere Kamu Yönetimiyle ilgili inceleme ve araştırmalarda bulundu. Kaymakam adaylığı döneminde Uşak-Banaz ve Bolu-Mudurnu Kaymakam Vekillikleri yaptı ve 74. Dönem Kaymakamlık Kursunu tamamlayarak Azdavay Kaymakamlığına atandı. Yılmaz, 11.09.2009-16.08.2012 tarihleri arasında Tokat Valisi, 23.08.2012-15.05.2013 tarihleri arasında Kayseri Valisi ve 24.05.2013-17.06.2016 tarihleri arasında Kütahya Valisi olarak görev yaptıktan sonra, 01.06.2016 tarihinde Burdur Valisi olarak atandı. Evli ve iki çocuk babası olan Yılmaz, İngilizce biliyor.

BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI DA ADAYLIK İÇİN İSTİFA EDECEK

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediye Başkanlığı görevinden istifa ederek, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde aday adaylığı olacağını açıklayacak.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, bugün AK Parti İl Başkanlığı'nda belediye başkanlığında istifa ederek, 24 Haziran’da yapılacak Genel Seçimlerde aday adaylığı açıklayacak. Başkan Yağcı, istifa dilekçesini basın toplantı sonrası Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a vereceği öğrenildi.

Yorumlar