Milletvekilinin "savcıyı fırçaladığı" iddiası

- Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Şimşek: - "Başsavcılığımızca yapılan inceleme ve araştırma neticesinde iddianın gerçek dışı olduğu anlaşılmıştır"

Google Haberlere Abone ol
Milletvekilinin "savcıyı fırçaladığı" iddiası

MANİSA (AA) - Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, "AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur'un, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmaları çerçevesinde gözaltına alınan AK Parti Selendi İlçe Başkanı Muharrem Sezer hakkında Selendi Savcısı Egemen Sucu'yu fırçaladığı" iddialarının gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında dün "Milletvekili Baybatur'un savcıyı fırçaladığı" şeklinde iddiaların yer aldığını anımsattı.

Başsavcılıkça yapılan inceleme ve araştırmalar neticesinde iddiaların gerçek dışı olduğunun anlaşıldığını vurgulayan Şimşek, şu ifadelere yer verdi:

"Olay günü Selendi Hükümet Konağı'na ziyarete gelen vekilin Uğur Aydemir olduğu, kaymakam beyin odasında o sırada savcı beyin de bulunduğu, gerek kaymakam gerekse savcı beyden konuyla ilgili sadece vekil ve heyetin bilgi aldığı, gözaltı ya da soruşturmanın seyriyle ilgili bir telkin ve tavsiye içerir söz sarf edilmediği, ilgililerin söz ve beyanlarından anlaşılmıştır. Ayrıca Manisa'da yürütülen FETÖ soruşturmalarıyla ilgili şu ana kadar hiçbir siyasi partinin vekilleri ya da temsilcileri tarafından cumhuriyet savcılarımıza yapılan telkin, tavsiye ve baskı içerir bir söz ve davranışta da bulunulmamıştır."

- Baybatur'un açıklaması

AK Parti Manisa Milletvekili Baybatur ise yaptığı yazılı açıklamada, Selendi'yi ziyareti sırasında hiçbir resmi kurum ya da kişiyle temasının olmadığını bildirdi.

Haberde yalan ve yanlış ifadelerin kullanıldığına, gazete hakkında yasal haklarını kullanacağına dikkati çeken Baybatur, şunları kaydetti:

"Haberde, Selendi ilçemizi ziyaretimizde Selendi Kaymakamının makam odasına savcıyı çağırıp kendisine fırça atıldığı ifadeleri bulunmaktadır. Selendi ilçe teşkilatımızı ve teşkilat mensuplarımızı ziyaret ettim. Teşkilat mensuplarımızla yaptığımız görüşmede kendilerine sabırlı olmalarını, soruşturmaların tüm Türkiye'de devam ettiğini, suçlu ve suçsuz olanları hakim ve savcılarımızın ayırt edeceğini, adalete güvenmeleri gerektiği telkininde bulundum. Selendi ziyaretimde hiçbir resmi kurum ya da hiçbir resmi görevli ile görüşmemiz, münasebetimiz olmamasına rağmen hakkımızda olumsuz algı oluşturmak amacıyla yalan haber yapan gazete hakkında yasal haklarım saklıdır. Adli olarak gerekeni yapacağımızı da belirtmek isterim."

- Kaymakamlık açıklaması

Selendi Kaymakam Vekili Murat Aydın'ın da konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamaya kurumun internet sitesinde yer verildi.

Aydın, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bazı sosyal medya ve internet haber sitelerinde yer alan haberlerde iddia edildiği gibi Manisa Milletvekili Baybatur, Kaymakamlığımıza ziyarette bulunmamıştır. Haliyle haberde yer aldığı gibi bir görüşme de olmamıştır. Ayrıca Kaymakamlık makamınca adli soruşturmalara müdahale ediliyor algısı yalandır. Bilindiği üzere adliye ve idare birbirinden bağımsızdır. Kaymakamlık makamı olarak yargıya dahlimiz olmadığı gibi kaymakamlık makamının yargıya müdahale amacı gütmeyen, müdahalenin aracısı bir kurum olmadığını hatırlatmak isterim. Adli ve idari makamlara dışarıdan müdahale veya baskıların yapıldığına dair haberler en başta bu makamları temsil eden şahsımızı rahatsız etmektedir. Kamu görevlileri olarak yapılan gerek adli gerek idari soruşturmalar da kimsenin müdahale etmesine müsaade etmeyeceğimizi kamuoyuna bildirmek isterim."

FETÖ soruşturması kapsamında 5 Eylül'de gözaltına alınan AK Parti Selendi İlçe Başkanı Muharrem Sezer, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Yorumlar