Milletvekilinin Gezi Parkı olaylarında yaralanmasına ilişkin dava

- Taksim'deki Gezi Parkı olaylarında, eski CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal'ı kasten yaraladığı iddiasıyla yargılanan polis memuru Cihad Şanlıdağ, "olası kastla yaralama" suçundan 8 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı - Mahkeme, bu ceza hükmünün açıklanmasını, 5 yıllık denetimli serbestlik şartıyla geri bıraktı

Google Haberlere Abone ol
Milletvekilinin Gezi Parkı olaylarında yaralanmasına ilişkin dava

İSTANBUL (AA) - Taksim'deki Gezi Parkı olaylarında, eski CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal'ı kasten yaraladığı iddiasıyla yargılanan polis memuru Cihad Şanlıdağ'ın, "olası kastla yaralama" suçundan aldığı 8 ay 22 günlük hapis cezası hükmünün açıklanması, 5 yıllı denetimli serbestlik şartıyla geri bırakıldı.

İstanbul 17. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Şanlıdağ katılmazken müşteki eski milletvekili Ramis Topal duruşmada hazır bulundu.

Beyanı alınan müşteki Topal, olay tarihinde milletvekili olarak Beyoğlu bölgesine geldiğini, Divan Oteli önü ve karşı cephesinde bulunan iki grup polise, milletvekili olduğunu belirtip sırasıyla biraz geriye çekilme ricasında bulunduğunu belirterek, "Divan Oteli'nde sıkışmış bulunan insanları çıkarabilmek için otele gittim. İçerisi çok yoğun gaz dolmuştu. Tekrardan otelden dışarı çıktığımda arkadan polislerin gurubu içinden bir kask atıldı, daha doğrusu bir cisim geldi suratıma çarptı. Sonradan bunun baret olduğu anlaşıldı. Dönüp baktığımda atan polisi de gördüm, göz göze geldik. Hemen yanına gidip kolundan tuttum fakat yanındakiler çekiştirmeye başladılar, daha sonra o polisi aldılar." dedi.

Arkadan başka bir polisin arkadaşını kurtarmak için tekme attığını ve sanık polisi uzaklaştırdıklarını anlatan Topal, "Ben de bu darbe neticesinde yaralandım ve burun kırığı meydana geldi. Sanık hakkında halen şikayetçiyim, cezalandırılmasını istiyorum." diye konuştu.

Sanık polisin avukatı Bulut Şanlıdağ ise, müvekkilinin kendisini korumak amacıyla orada bulunduğunu ve olayda kastının bulunmadığını öne sürerek, beraat talebinde bulundu.

Davaya ilişkin kararanı açıklayan mahkeme, sanık Cihad Şanlıdağ'ın üzerine atılı, “kamu görevlisi nüfuzunu kullanarak silahla olası kastla yaralama" suçundan, suçun işleniş biçimi ve diğer özelliklere göre, 8 ay 22 gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme bu ceza hükmünün açıklanmasını, 5 yıllık denetimli serbestlik şartıyla geri bıraktı.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, kamuoyunda "Gezi Parkı olayları" olarak bilinen olayların devamı sırasında, milletvekili olan müşteki Rasim Topal'ın suç tarihi olan 15 Haziran 2013 günü saat 22.00 sıralarında Harbiye'deki Divan Otel'e gittiğinde otel çevresinde güvenlik önlemi almış bulunan kolluk görevlileri ile görüşmeye çalıştığı belirtilerek, Topal'ın arkasında bulunan eylemci gruptan kolluk görevlilerinin üzerine baret atılması üzerine, orada ulunan polis memuru şüpheli Cihad Şanlıdağ'ın da atılan bareti eline alarak eylemcilerin ve bu arada müştekinin de bulunduğu tarafa doğru fırlattığı ve müştekinin yaralanmasına neden olduğu belirtiliyordu.

Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nden alınan 3 Temmuz 2013 tarihli rapora göre, olay nedeniyle müştekinin burun kemiğinde kırık oluştuğu aktarılan iddianamede, şüpheli Şanlıdağ'ın, "kamu görevlisi nüfuzunu kötüye kullanarak silahla kasten yaralama" suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu.


Yorumlar