Milletlerarası anlaşmalar

- Türkiye ile KKTC, Azerbaycan ve Çin arasındaki anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı

Google Haberlere Abone ol
Milletlerarası anlaşmalar

ANKARA (AA) - Türkiye'nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Çin ve Azerbaycan ile ayrı ayrı imzaladığı protokol ve anlaşmalar onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye ve KKTC arasında 18 Şubat 2016’da Ankara’da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Çevre Yönetimi Alanında İkili İşbirliği Protokolü", ile Türkiye tarafından KKTC’ye 4’er tane çöp toplama, arazöz, vidanjör ve yol süpürme aracı hibe edilmesi kararlaştırıldı.

- Çin ile gümrük konularında işbirliği

Türkiye ve Çin arasında 11 Nisan 2014’te Pekin’de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Çin Halk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Gümrük Konularında İşbirliği ve Karşılıklı Yardım Anlaşması'', tarafların gümrük idareleri, gümrük suçlarının önlenmesi, soruşturulması ve bu suçlarla mücadele edilmesi hususlarında bilgi, belge ve yöntem paylaşımı ile, teknik yardım konularında işbirliği yapmalarına ilişkin hükümleri kapsıyor.

Anlaşma çerçevesinde, iki ülke arasında "Gümrük İşbirliği ve Karşılıklı Yardım Ortak Komitesi" oluşturulması da kararlaştırıldı.

- Azerbaycan ile adli alanda işbirliği

Türkiye ve Azerbaycan arasında 15 Mart 2016’da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı ile Azerbaycan Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı Arasında Adli İncelemeler Alanında İşbirliğine Dair Anlaşma" onaylanarak Resmi Gazete’de yer aldı.

İki ülke arasındaki adli inceleme alanında ilişkilerin geliştirilmesi çerçevesinde imzalanan anlaşma, suçla mücadelede mevcut adli inceleme metotlarının güçlendirilmesini, taraflar arasında ortak bilimsel çalışmalar yapılması, adli inceleme alanında tecrübe paylaşımı ve oluşturulacak uzman çalışma gruplarının uluslararası etkinliklere katılımının teşvik edilmesi amaçlıyor.

Yorumlar