Mili Savunma Bakanı Işık, Kocaeli'de

- Milli Savunma Bakanı Işık: - "Nasıl bin yıldır bu topraklarda birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyorsak, kardeşçe yaşıyorsak, inşallah kıyamete kadar da birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya devam edeceğiz. En önemli önceliğimiz budur" - "Şu anda sadece Türkiye'nin her bir vilayetinden değil, bizim bütün gönül coğrafyamızın bütün vilayetlerinden Kocaeli'de insan yaşıyor ve büyük bir dostluk ve kardeşlik içerisinde yaşıyor. Allah'a hamd olsun Kocaeli'nin bu birlik ve beraberliği Türkiye'nin tarihi birikiminin bugünkü yansımasıdır"

Google Haberlere Abone ol
Mili Savunma Bakanı Işık, Kocaeli'de

KOCAELİ (AA) - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Nasıl bin yıldır bu topraklarda birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyorsak, kardeşçe yaşıyorsak inşallah kıyamete kadar da birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya devam edeceğiz. En önemli önceliğimiz budur." dedi.

İzmit'teki Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen 25. Geleneksel Kent Bayramlaşması programına katılan Bakan Işık, buradaki konuşmasına, tüm Kocaelililer ile ülkenin dört bir yanında görev yapan asker ve polisler, gazi ve şehit yakınlarının Ramazan Bayramı'nı kutlayarak başladı.

Bu toprakların kolay vatan olmadığını ve vatan olmasından itibaren de çok fazla şehit verildiğini belirten Işık, bugün yine ülkeyi bölmek ve parçalamak, ülkenin bir kısmında farklı yapılar oluşturmak isteyen hain terör örgütlerine karşı bir mücadele verdiklerini ifade etti.

Bakan Işık, terörle mücadelede şehitler olduğunu ama bu mücadeleyi sürdürmekten başka da çıkar bir yol olmadığını vurgulayarak, "Bunun için bu terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyoruz ve sürdürmeye de devam edeceğiz. Allah'a hamd olsun son dönemde terör örgütüne ölümcül darbeler indirildi, indirilmeye de devam ediyor. Ancak şunu da çok iyi biliyoruz, bir taraftan terörle mücadele ederken diğer taraftan da terörü meydana getiren tüm bataklığın kurutulması en önemli önceliğimiz. Bunun için de yoğun bir çalışma yürütüyoruz." diye konuştu.

"Burada her birimiz için, kendini bu topraklara ait hisseden herkes için olmazsa olmaz olan birlik ve beraberliktir, kardeşliktir." ifadelerini kullanan Işık, sözlerine şöyle devam etti:

"Nasıl bin yıldır bu topraklarda birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyorsak, kardeşçe yaşıyorsak inşallah kıyamete kadar da birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya devam edeceğiz. En önemli önceliğimiz budur. Eğer bizim birlik ve beraberliğimiz bozulmazsa Türkiye hariçten gelecek hiç bir tehdit Türkiye'ye istikamet veremeyecektir."

Bakan Işık, Kocaeli'nin bu noktada Türkiye'nin en özel şehirlerinden birisi olduğuna da dikkati çekerek, "Dünyanın en güzel şehirlerinden birinde yaşıyoruz. 2 denize ve 1 göle sahip, 15 dakikada deniz kıyısından kayak tesisine çıkılan dünyada çok az şehir var. Allah'ın her nimeti bahşettiği bir şehirde yaşıyoruz. Bu şehrin güzelliği bu şehrin insanına da yansımış durumda. Şu anda sadece Türkiye'nin her bir vilayetinden değil, bizim bütün gönül coğrafyamızın bütün vilayetlerinden Kocaeli'de insan yaşıyor ve büyük bir dostluk ve kardeşlik içerisinde yaşıyor. Allah'a hamd olsun, Kocaeli'nin bu birlik ve beraberliği Türkiye'nin tarihi birikiminin bugünkü yansımasıdır." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Bakan Işık ve beraberindekiler, vatandaşlarla bayramlaştı.

Işık, daha sonra, kendisine eşlik eden Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ve Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Yorumlar