Michelin'den sürücülere "kış lastiği" uyarısı

İSTANBUL (AA) - Michelin, aralık ayına girilmesiyle etkisini artıran soğuk havalar karşısında sürücüleri, araçlarının kontrolünü yapmaları ve kış lastiklerini...

Google Haberlere Abone ol
Michelin'den sürücülere "kış lastiği" uyarısı

İSTANBUL (AA) - Michelin, aralık ayına girilmesiyle etkisini artıran soğuk havalar karşısında sürücüleri, araçlarının kontrolünü yapmaları ve kış lastiklerini takmaları konularında uyardı.

Michelin'den yapılan açıklamaya göre, aralık ayının başlamasıyla meteorolojiden gelecek günler için kar yağışı uyarıları yapılırken, şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması da başladı.

Nisan ayına kadar sürecek uygulama kapsamında kış lastiği taktırmayan sürücüleri, 602 liraya varan cezalar bekliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Michelin Türkiye Genel Müdürü Manuel Montana, sürücülerin kış lastiklerini bir an önce taktırmaları gerektiğini vurguladı.

Araç sürücülerinin, kar yağışı ya da kış lastiği uygulamasını beklemeden kış lastiklerini taktırması gerektiğini belirten Montana, "Michelin olarak, sürücülere hava 7 derecenin altına düştüğünde kış lastiğine geçmelerini öneriyoruz. Soğuk havalarda esnekliğini kaybetmeyen kış lastikleri, yol tutuşu, çekiş kuvveti ve fren mesafesinde avantaj sağlayarak yol ve yolcu güvenliğini arttırdığından, aralık-nisan ayları arasında geçerli olacak kış lastiği kullanımının sürüş güvenliği için en önemli kriter olduğunu savunuyoruz." ifadelerini kullandı.


- Michelin Alpin 5 ve CrossClimate


Michelin Alpin 5, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda sürücülerin karşılaşacakları bütün yol koşullarında maksimum performans ve güvenlik sunuyor. Özel lastik sırt deseni ve bileşen yapısıyla öne çıkan Michelin Alpin 5 kış lastiği, yüzde 17 daha fazla kavrama oranıyla da dikkati çekiyor.

Hem yaz hem de kış lastiklerinin üstün yanlarını tek bir lastikte birleştiren Michelin CrossClimate ise sürücülere dört mevsim güvenlik sunuyor. CrossClimate'in kauçuk yapısı, lastiklerin kuru, ıslak ve karlı zeminde küçük pürüzlere bile tutunarak yol tutuş kabiliyetinin artmasını sağlıyor. Bu arada Michelin CrossClimate, Şubat 2017'den itibaren yeni serisi CrossClimate+ ile yollarda olacak.

Yorumlar