Michelin'den ilk yarıda 1,4 milyar avroluk faaliyet geliri

-Bütün segmentlerde pazarın üzerinde büyüme rakamlarına ulaşan Michelin Grup, faaliyet gelirlerini 1 milyar 405 milyon avroya çıkardı

Google Haberlere Abone ol
Michelin'den ilk yarıda 1,4 milyar avroluk faaliyet geliri

İSTANBUL (AA) - Michelin'in faaliyet geliri 2016 yılının ilk yarısında 1 milyar 405 milyon avroya ulaştı.

Şirket açıklamasına göre dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, 2016 yılının ilk yarısına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.

Bütün segmentlerde pazarın üzerinde büyüme rakamlarına ulaşan Michelin Grup, faaliyet gelirlerini 1 milyar 405 milyon avroya çıkardı. Şirketin serbest nakit akışı ise ilk altı ayda 8 milyon avro olarak gerçekleşti.

Aynı dönemde net satışları 10 milyar 292 milyon avroya çıkan şirket, Türkiye pazarını da içine alan Avrupa bölgesinde hem binek, hem de hafif ticari araç lastikleri segmentinde büyüme göstererek grubun hacmini artırdı. Global anlamda her iki segmentte lastik satışlarında yüzde 2 artış kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Michelin Türkiye Genel Müdürü Marco Giuliani, grubun global anlamda büyümeyi sürdürdüğünü ve Türkiye olarak gruba sağladıkları katkıdan dolayı memnun olduklarını bildirdi.

Michelin'ın yılın ilk yarısında, finansal rekabetin yanı sıra lastik ile hizmetlerinin kalitesi ve büyüme performansıyla da önemli işlere imza attığını aktaran Giuliani, 2016 yılı ile birlikte global anlamda yalnızca lastik teknolojileri geliştirmeye değil, stratejik vizyonlarını geliştirmek amacıyla daha farklı alanlara odaklandıklarını dile getirdi.

Giuliani, "Müşteri hizmetleri kalitesinin artırılması, faaliyet prosedürlerinin standartlaştırılması ve en önem verdiğimiz konulardan dijital çözümlerin uygulamaya alınması yeni dönemde grup olarak belirlediğimiz önceliklerimiz." ifadelerini kullandı.

Açıklamada Giuliani'nin şu görüşlerine de yer verildi:

"Biz de Michelin Türkiye olarak gruba katkı sağlıyoruz. Türkiye'yi de içine alan Avrupa bölgesi hem binek lastikleri hem de hafif ticari grubunda önemli bir performans gösteriyor. Geçtiğimiz yıl müşterilerimize sunduğumuz kış sertifikalı ilk yaz lastiği Michelin CrossClimate satışlarımız beklentilerimizin de üzerinde bir başarıya ulaştı. Kış lastiği kullanımı konusunda sürücülerin bilincinin artmasının da etkisiyle kış lastiğimiz Alpin 5'in satışlarından memnuniyet duyuyoruz.

Son olarak 2016'nın yeni ürünü yüksek performans lastiğimiz Michelin Pilot Sport 4 ile oldukça güzel tepkiler alıyoruz. Pilot Sport 4 lastiklerimiz sayesinde, 17" ve üzeri Türkiye lastik pazarındaki liderliğimizi önümüzdeki dönemde de sürdürmeyi planlıyoruz."

Yorumlar