"MICHELIN CrossClimate" bir yaşını dolduruyor

İSTANBUL (AA) - Michelin’in devrim niteliğindeki teknolojisi kış sertifikalı ilk yaz lastiği MICHELIN CrossClimate, yollarda birinci yılını doldurdu....

Google Haberlere Abone ol
"MICHELIN CrossClimate" bir yaşını dolduruyor
İSTANBUL (AA) - Michelin’in devrim niteliğindeki teknolojisi kış sertifikalı ilk yaz lastiği MICHELIN CrossClimate, yollarda birinci yılını doldurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, aynı lastik ile yıl boyunca seyahat edilmesine imkan tanıyarak hem yaz hem de kış yol koşullarında güvenlik, performans ve tasarrufu bir arada sunan "MICHELIN CrossClimate", bir yılda 4 katına ulaştı.

Michelin’in Pazarlama Direktörü Olivier Gros, Türkiye’de CrossClimate satışlarının ilk beklentilerinin oldukça üzerinde gerçekleştiğini belirterek öngörülenin 4 katına ulaşıldığını ve Avrupa satışlarının yüzde 11’ini karşıladığını belirtti.

Gros, şirketin genel hedeflerinde Crossclimate’ın büyük rol oynadığını ifade ederek, "Michelin Türkiye olarak, grup içerisinde önemli bir rol oynuyoruz. Bu durum mali sonuçlara da yansıyor. Ürün çeşitliliğimiz ve CrossClimate etkisiyle Türkiye'deki pazar payımızı ciddi ölçüde artırdığımız başarılı bir yıl geçirdik. CrossClimate ile ilk planda öngördüğümüz satış rakamlarının neredeyse 4 katını gerçekleştirdik. Türkiye pazarı, Avrupa pazarının yüzde 5'ini oluşturmasına rağmen CrossClimate etkisiyle Avrupa satışlarının yüzde 11’ine ulaştı “dedi.

-MICHELIN CrossClimate, kendi segmentini oluşturdu

CrossClimate ile sezonluk lastiklerin aksine bütün bir yıl boyunca hiçbir performans alanında taviz vermediklerini belirten Gros, "Pazar genel anlamda yaz ürünleri ve kış ürünleri olarak bölünüyor. CrossClimate ile bu sezonluk ürünlerden kendimizi ayırıyoruz. Bu ürün bir yaz lastiği olmasına rağmen 3PMSF kış lastiği işaretine sahip. Başlı başına kendi segmentini oluşturdu. Yaz ve kış teknolojilerini bir arada kullanan MICHELIN CrossClimate teknolojisi artık 14" lastik ebatlarında da üretilmeye başladı. Bu ebat, Türkiye pazarı için ayrıca önem taşıyor. Türkiye pazarının yüzde 20’si 14" lastiklerden oluşuyor. CrossClimate teknolojisi, yılın ilerleyen bölümlerinde SUV 4*4 segmentine de açılacak ve hem binek hem SUV’ler için ilk 18" ebatları haziranda gelecek." diye konuştu.

"MICHELIN CrossClimate" 3PMSF sertifikalı ilk yaz lastiği olma özelliğiyle tüm sene boyunca lastik değiştirmeksizin kullanım fırsatı sunuyor. Lastikler, DEKRA testlerine göre rakiplerine kıyasla 6 ay daha uzun lastik ömrü sunarken Avrupa'nın en büyük otomobil dergisi Autobild tarafından 2015 yılında Eco-Champion etiketi aldı.

Yorumlar