Michael Douglas: "Obama hayal kırıklığına uğrattı"

- BM Barış Elçisi ABD'li ünlü aktör Douglas: - "(Nükleer silahsızlanma) Hayal kırıklığı olduğunu söyleyebilirim ama umarım görev süresi bitmeden Hiroşima'da silahsızlanma konusunda söyleyecek bir sözü olur" - ''Donald Trump politika ve din konuşmazsa iyi birisi''

Google Haberlere Abone ol
Michael Douglas: "Obama hayal kırıklığına uğrattı"

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Barış Elçisi Amerikalı ünlü aktör Michael Douglas, ABD Başkanı Barack Obama'nın nükleer silahların yasaklanmasıyla ilgili görev süresince yeteri kadar çaba göstermeyerek hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

Douglas, BM Cenevre Ofisi'nde nükleer silahsızlanma ile ilgili düzenlediği basın toplantısında, Obama'nın İkinci Dünya Savaşı sırasında ABD tarafından atom bombasıyla vurulan Japonya'nın Hiroşima kentine yapacağı ziyaretin memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Obama'nın Hiroşima ziyareti sırasında Japonya'dan özür dilemeyeceğine ilişkin de değerlendirmede bulunan Douglas, ''Bu onun kararı ancak Hiroşima'yı ziyaret edecek olması beni mutlu etti." dedi.

Obama'yı görev süresi boyunca nükleer silahsızlanma konusunda yeteri kadar çaba göstermemekle eleştiren Douglas, "Hayal kırıklığı olduğunu söyleyebilirim ama umarım görev süresi bitmeden Hiroşima'da silahsızlanma konusunda söyleyecek bir sözü olur." ifadesini kullandı.

ünlü aktör, ABD'de başkanlık yarışında Cumhuriyetçilerin aday adayı iş adamı Donald Trump'ın başkan seçilmesi durumunda ABD'in nükleer politikasının ne olacağına ilişkin soruya şöyle cevap verdi:

"Bilemiyorum. Donald Trump'ın bazı açıklamaları üstünkörü, özellikle de Uzakdoğu ve ordudan konuşunca birçok insanın nefesi kesiliyor. Ne yapacağı belli olmaz. Trump'ı şahsen tanıyorum. Doğum günü partilerime geldi, beraber golf oynadık. Politika ve din konuşmazsa iyi birisi."

Yorumlar