MHP Genel Başkanı Bahçeli: (1)

- "(MGK'nın, olağanüstü halin uzatılmasına yönelik tavsiye kararı) 15 Temmuz gecesini hatırlayan, yaşayan her kim varsa onların huzur, güven ve barışa kavuşması için olağanüstü hal ile olağanüstü tedbirlerin alınması ülkemiz için yararlıdır ve 3 ay daha uzatılması faydalı olacaktır diye düşünüyoruz" - "Yeni bir darbeye yeltenen, aklından geçiren kim ya da kimler varsa bilsinler ki önce bizim bedenimizi çiğnemek mecburiyetinde kalacaklardır. Darbecilerin geleceği varsa Allah'ın izniyle görecekleri de vardır" - "(Moody's'in Türkiye kararı) Uluslararası derecelendirme kuruluşlarının vakit kaybetmeden not kırarak Türkiye'nin yatırım yapılabilir ülke olmadığına dair yaygara koparmaları, finans oligarşisinin son iki asırda olduğu gibi yine iş başında olduğunun kanıtıdır. Silahla başaramayanlar faiz, kur, finansal varlıklar üstünden yeni bir alan açma peşindedir" - "FETÖ ve benzeri yapılanmalar görüntüde besmele çekip Efendimize salavat getirirken, kalpten haç çıkarıp kilise çanlarıyla avunmakta, emperyalizmin hainlerine katılmaktadır. FETÖ işbirlikçidir, haindir, vatan, millet ve din nefretiyle malul şeytan uşağıdır. PKK neyse FETÖ odur, IŞİD kimse FETÖ tıpkısının aynısı, belki de bir gömlek üstüdür"

Google Haberlere Abone ol
MHP Genel Başkanı Bahçeli: (1)

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Güvenlik Kurulunun (MGK) olağanüstü halin uzatılmasına yönelik tavsiye kararına ilişkin, "15 Temmuz gecesini hatırlayan, yaşayan her kim varsa onların huzur, güven ve barışa kavuşması için olağanüstü hal ile olağanüstü tedbirlerin alınması ülkemiz için yararlıdır ve 3 ay daha uzatılması faydalı olacaktır diye düşünüyoruz." dedi.

Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kalkındırma Programı"nı açıkladı, soruları yanıtladı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün15 Temmuz ihanetinin nesiller geçse de unutulmayacağını, hafızalardan çıkmayacak bir düşmanlık olduğunu vurgulayan Bahçeli, Türkiye'nin hala kapkara o meşum Temmuz akşamının sarsıntılarını göğüslemekle uğraştığını, tonlarca ağırlığındaki enkazı kaldırmakla meşgul olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin güçlü, muktedir ve egemen bir devlet olduğunu aktaran Bahçeli, "Ne var ki, yama küçük yırtık büyüktür. Hasar fazla, tamirat eksik ve yetersizdir. Devletin bir tarafı doğrulurken, diğer bir tarafı inişe geçmektedir. Fetullahçı Terör Örgütü'nün tahrip etmediği, sızıp fitne aşılamadığı, yuvalanıp aşındırmadığı hiçbir kurum ve kuruluş neredeyse yok gibidir. Türkiye FETÖ'yle yatıp, PKK'yla kalkmaktadır. Bu hazin ve hüsran verici bir kısır döngüdür. Yaşadığımız şiddetli buhrana yeni bir Fetret Devri tanımı getirmek bile maksadı izahta noksan kalacaktır." ifadesini kullandı.

Türkiye düşmanı çevrelerin FETÖ ve müzahir terör örgütleri vasıtasıyla Türk milletini dize getirerek emperyalizmin dayatmalarına boyun eğmesini hedeflediğine işaret eden Bahçeli, Türkiye'nin hem içten hem de dıştan çembere alındığını belirtti.

"Küresel nifak masalarında yapılan görev dağılımına göre; PKK, IŞİD, PYD-YPG, DHKP-C bildik terör yöntemleriyle üzerimize saldırmış, bunun yanında FETÖ devlet içinde paralel bir kulvar açarak gün be gün palazlanmış, güçlenmiş, hareket kabiliyetini artırmıştır." diyen Bahçeli, siyasi, ekonomik ve askeri tüm imkanları iğrenç emellerine alet eden FETÖ'nün, Türkiye'nin etnik ve mezhep temelli iç savaş ve bölünme ortamına mahkum olması için 15 Temmuz'da acımasızca devreye girdiğine işaret etti.

Bahçeli, bir dolar bulunduranların, "Bylock" sistemiyle haberleşen, anayasa, yasa ve yönetmeliklerin dışında bir hiyerarşik sisteme dahil olan FETÖ mensuplarının Türk devletini kanser hücresi gibi sardığına dikkati çekerek, her meslek grubundan, siyaset ve toplum hayatının her kesiminden FETÖ’nün yaşaması, kanlı ve hain niyetlerini gerçekleştirmesi için ortak cephe hattı kurulduğuna değindi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, şöyle devam etti:

"FETÖ, ilk aşamada yüce dinimizin içine saklanarak, hizmet ve himmet kisvesi altında uzun bir örgütlenme dönemi geçirmiş, hayatın her alanına hızla nüfuz etmiştir. Bu ihanet çetesi, masum duyguları istismar etmiştir. Bu zalim ve küfür bekçileri tertemiz vicdanları tutsak almıştır ve de kandırmadıkları, tuzağa çekmedikleri kimse kalmamıştır. FETÖ, zulmün ağırlık merkezleriyle Türk ve İslam düşmanı odaklarla yumuşak ilişki kurmuş, hatta zamanla işbirliğini yoğunlaştırmıştır. Sözde herkese el uzatmışlar, gerçekte her pis işe, her kirli amaca, her alçak plana hevesle heyecanla ortak olmuşlardır. Takiye ustası şarlatanlar, Pensilvanya mukimi sanal ve sahte hocalar, Türkiye'ye kim hasımsa onlarla bir olmuş, entrika kardeşliği yapmışlardır. Bunlar oluyorken, iktidarla iyi diyaloglar geliştirerek, paralel devlet yapılanmasına kan ve kadro takviyesi yapmışlar, inatçı engelleri kolaylıkla aşmışlardır."

Bahçeli, FETÖ'nün Anadolu'nun istilası amacıyla özel eğitimden geçirilip kılıktan kılığa sokulan, herhangi bir kök ve kimlik hassasiyeti taşımadığı gibi, vicdan ve imana da yabancı olan soysuz ve hıyanet temelli bir çete olduğunu vurguladı.

Türk milletini mukaddes vatan topraklarında boğma veya buradan tümden kovma gayelerinin nirengi noktasının 15 Temmuz FETÖ kalkışma ve darbe teşebbüsü olduğunun altını çizen Bahçeli, bu tehdidin geçmediğini ve bitmediğini aktardı.

- "FETÖ haindir"

Bahçeli, kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye kararına ilişkin değerlendirmelerde de bulunarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Uluslararası derecelendirme kuruluşlarının vakit kaybetmeden not kırarak Türkiye'nin yatırım yapılabilir ülke olmadığına dair yaygara koparmaları, finans oligarşisinin son iki asırda olduğu gibi yine iş başında olduğunun kanıtıdır. Silahla başaramayanlar, faiz, kur, finansal varlıklar üstünden yeni bir alan açmanın peşindedir. FETÖ ve benzeri yapılanmalar görüntüde besmele çekip Efendimize salavat getirirken, kalben haç çıkarıp kilise çanlarıyla avunmakta, emperyalizmin ayinlerine katılmaktadır. FETÖ, işbirlikçidir, haindir, vatan, millet ve din nefretiyle malul şeytan uşağıdır. PKK neyse FETÖ odur, IŞİD kimse FETÖ tıpkısının aynısı, belki de bir gömlek üstüdür."

İkinci bir darbe olacağını söyleyerek, karamsarlık ve kriz tacirliği yapanların hadlerini aştığına vurgu yapan Bahçeli, maskaralığa dönen bu kahinlik tutkusundan muhatapların derhal vazgeçmesi gerektiğini bildirdi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Yeni bir darbeye yeltenen, aklından geçiren kim ya da kimler varsa, bilsinler ki, önce bizim bedenimizi çiğnemek mecburiyetinde kalacaklardır. Darbecilerin geleceği varsa, Allah'ın izniyle görecekleri de vardır. Kulun hesabı varsa, Allah'ın da bir hesabı vardır ve hepsinden, her şeyden kudretlidir. Türk milleti, dağılmanın eşiğindeyken yeni bir destan yazıp birliğini korumuştur. Gerekirse aynısını daha şiddetle tekrarlayacaktır. İhanet ve melanet cephesine karşı Türkiye etten bir duvar örmüş, parlayan dehşetengiz ateşi, demokrasi kahramanları adeta nefesleriyle söndürmüşlerdir." dedi.

- "Devletteki dip bucak temizliği devam etmektedir"

"Elbette FETÖ'yle mücadele her boyut ve düzeyde sürmektedir. Bu doğal olduğu kadar doğrudur." ifadesini kullanan Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin FETÖ'nün tüm kalıntı ve tortularından arınmak zorunda olduğunu, kendilerinin de buna desteklerinin tam olduğunu aktardı.

Bahçeli, Yenikapı ruhuna bağlılıklarının tartışmasız olduğuna değinerek, çok sayıda asker ve sivil nitelikli kamu personelinin ihraç edildiğini, açığa alındığını hatırlattı.

Bahçeli, şunları ifade etti:

"Devletteki dip bucak temizliği devam etmektedir ki, bunun da kısa zamanda sonuçlanmasını beklemek aşırı iyimserliktir. Ancak FETÖ'cüleri devlet ve toplum hayatından ayıklarken, hiçbir suçu olmayan, hiçbir günahı bulunmayan vatandaşlarımızın mağdur olduğuna yönelik çok sayıda şikayet ve müracaatın varlığı da gizlenemeyecek denli ortadadır. Yurtta Sulh Konseyi isimli ihanet yapılanmasının ana ve tepe kadrosundan henüz bahseden yoktur. Bu hain ve haysiyetsizlerin kimlerden oluştuğu açıklığa kavuşmuş değildir. En alt düzeyde memur, işçi veya diğer mesleklerden kişilerle uğraşıldığı kadar; 15 Temmuz’un sevk ve idaresini yapan lider kadrosunu konuşan da pek görülmemektedir. Adil Öksüz isimli hain hala kaçak, ama hakkında en ufak şikayet olan veya FETÖ'cülükten suçlanan herhangi bir kişi gözaltına alınmaktadır. Bu tutarlı ve adaletli bir durum olamayacaktır. Hepsinden önemlisi, mahkeme kararı olmadan hiç kimseye suçlu muamelesi de yapılamayacaktır."

- "Faydalı olacaktır"

Bahçeli, bir gazetecinin sorusu üzerine Milli Güvenlik Kurulunun hükümete olağanüstü halin uzatılması konusunda tavsiyede bulunması konusunda değerlendirme yaptı. Devlet Bahçeli, "15 Temmuz gecesini hatırlayan yaşayan her kim varsa onların huzur, güven ve barışa kavuşması için olağanüstü hal ile olağanüstü tedbirlerin alınması ülkemiz için yaralıdır ve 3 ay daha uzatılması faydalı olacaktır diye düşünüyoruz." diye konuştu.

Kanun Hükmünde Kararnamelerin CHP tarafından Anayasa Mahkemesine taşınmasına ilişkin bir soru üzerine Bahçeli, "Cumhuriyet Halk Partisinin işi kendisinindir, bizi ilgilendirmez. Faaliyetlerini devam ettirmesi de tabi hakkıdır." ifadesini kullandı.

- "60 madde üzerinde geçmiş dönemlerde mutabakata varılmıştı"

Bahçeli, "Yeni anayasa uzlaşısı önümüzdeki dönemde anayasada kapsamlı bir değişikliğin işareti olarak yorumlanabilir mi?" sorusuna şöyle, cevap verdi:

"Yeni anayasa için 7 maddede bir uzlaşı sağlanmıştır. 3-4 madde üzerinde liderler seviyesinde bir tercihe veyahut tedbire gerek kılınmıştır. Önümüzdeki günlerde 'yeni anayasa' dediğimiz konu üzerinde bir görüş birliğine varılırsa 1 Ekim'de Meclis döneminde bu konular gündeme gelebilir. Genişleme ihtimali söz konusu olabilir mi? Tabi ki mümkündür. Çünkü 60 madde üzerinde geçmiş dönemlerde bir mutabakata varılmıştı. O mutabakatta hala güncelleştirilmesi gerekenlerde dikkate alınarak bir karar verilirse 7 artı 60 olur 67."

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenikapı ruhunu sarsan bazı açıklamalar yaptı ve Başbakandan hemen ona bir uyarı geldi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?" ve "Gaziantep'te sınır incelemesi yapan CHP il başkanlarının davullu-zurnalı bir görüntüsü yayınlandı. Aynı gün PKK terörüne 10 şehit vermiştik. Bununla ilgili ne söylersiniz?" sorularına ise Bahçeli, şöyle yanıtladı:

"Bu sorularınıza saygı duyuyorum ama bugün üzerinde durduğumuz bu konulardan çok daha önemli ve öncelikli olan konulardır. Onun için polemiğe bizi çekmeyiniz. Kim ne yapıyorsa yapsın, biz herkesi takip ediyoruz. Yenikapı ruhunu benimseyen benimser, benimsemeyen farklı ruhlar peşine düşebilir, Allah yollarını açık etsin."

Bahçeli, "Daha fazla soru olursa soruları basın yazıyor, söylediklerimiz askıda kalıyor onun için burada soruları kesiyorum." diye konuştu.

(Sürecek)

Yorumlar