Mezuniyetlerini kuşak bağlayarak kutladılar

- ERÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulundan mezun olan 73 öğrenci, mezuniyet sevincini kep atmak yerine, Ahi geleneği olan kuşak bağlamayla kutladı

Google Haberlere Abone ol
Mezuniyetlerini kuşak bağlayarak kutladılar

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencileri, mezuniyetlerini Ahi geleneği olan kuşak bağlamayla kutladı.

ERÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Turizm Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Mezuniyet Kuşağı Bağlama Töreni"nde yaptığı konuşmada, bu yıl yedinci ve son dönem mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunun 2013 yılında kapatılarak Turizm Fakültesi'nin kurulduğunu anımsatan ve bu dönem son mezunları verdiklerini aktaran Karamustafa, bu yıl mezun olacak 73 öğrenciyle toplamda 355 öğrenciyi mezun etmiş olacaklarını belirtti.

Mezuniyet törenlerinde cübbe giyme ve kep atmanın bir sevinç gösterisi olarak son yıllarda sıkça uygulanan bir usul haline geldiğini dile getiren Karamustafa, şunları kaydetti:

"Modern dünyayla entegrasyonu reddetmiyoruz ancak modern olmanın da kendimiz olmaktan utanmak ve vazgeçmek demek olmadığını biliyoruz. Kendi değerlerini koruyup yaşatanların ancak medeni olarak yaşayabileceğine inanıyoruz. Kültürel küreselleşmeye, yerel değerlerle katılmanın önemli olduğunu vurgulamak istiyoruz. Bu bağlamda üniversitelerin evrensel düşüncenin hakim olduğu ancak yerel uygulamalara da öncelik verilmesi gereken müesseseler olduğunu biliyoruz. Bundan dolayı da öğrencilerimizle kendi tarih ve kültürümüze ait çok eski bir geleneği canlandırıp kuşak bağlayarak mezuniyetimizi kutlamak istiyoruz. Kep atma yerine Ahi geleneğindeki gibi kuşak bağlıyoruz."

Konuşmanın ardından dönem birincisi Burak Atasoy, yaş kütüğüne isminin yazılı olduğu plakayı çaktı.

Dekan Karamustafa, Atasoy'un mezuniyet kuşağını bağlarken ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Güven de Atasoy'a plaket ve mezuniyet belgesini verdi.

Törende mezun olan öğrencilerin tek tek kuşakları bağlandı.

Yorumlar