"Meydanlarda kalmaya devam edeceğiz"

- Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek için meydanlara koşan demokrasi sevdalılarından 23 yaşındaki Semih Edis, Boğaziçi Köprüsü'nde verilen mücadelenin kahramanlarından biri oldu - "Köprüde askerler aralıklarla ateş ediyordu. Yanımda kaç kişinin öldüğüne şahit oldum. Böyle televizyon karşısında aksiyon filmi izliyor gibiydik ama başrol oyuncusu bizdik. Yerlerde pıhtı pıhtı kan vardı" - "Cumhurbaşkanımızın çağrısının etkisi farklı oldu. Erdoğan, yanımızda olduğu sürece biz meydanlara inip, darbecilere gereken cevabı vereceğiz" -"İkinci bir emre kadar meydanlarda kalmaya devam edeceğiz. Millet olarak üzerimize düşeni yapıyor ve nöbet tutmaya devam ediyoruz. Varsın 10 gün- 1 ay yatmayalım ama gelecek nesillere güzel bir ortam bırakalım"

Google Haberlere Abone ol
"Meydanlarda kalmaya devam edeceğiz"

İSTANBUL (AA) - SEMRA ORKAN - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek için meydanlara koşan demokrasi sevdalılarından 23 yaşındaki Semih Edis, Boğaziçi Köprüsü'nde verilen mücadelenin kahramanlarından biri oldu.

Edis, saat 22.00 civarlarında televizyon izlerken köprünün kapandığına dair alt yazı geçtiğini gördüğünü ancak terör eylemlerine yönelik bir tedbir olarak düşünüp üzerinde durmadıklarını söyledi.

Tam bu sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyonda milleti meydanlara davet etti çağrıyı izlediklerini aktaran Edis, vakit kaybetmeden çağrıya uyup dayısıyla birlikte Boğaziçi Köprüsü'ne gittiklerini belirtti.

Edis, köprüde toplanan vatandaşların "tanklara geçit vermememiz gerekiyor" şeklinde konuştuğunu dile getirerek, köprüye doğru yaklaştıkça yoğun şekilde silah sesleri duymaya başladıklarını, gişelerin yaklaşık 20 metre gerisinde barikatlar kurulduğunu ve halkın çoğunluğunun orada toplandığını anlattı.

-"Darbenin kimseye faydası olmadığını bilmemiz lazım"

Köprüde askerlerin aralıklarla ateş ettiğini belirten Edis, "Yanımda kaç kişinin öldüğüne şahit oldum. Böyle televizyon karşısında aksiyon filmi izliyor gibiydik ama başrol oyuncusu bizdik. Yerlerde pıhtı pıhtı kan vardı. Biz yaşımız gereği daha önceki darbeleri görmemiştik ama orada ne yaşadığımızı biz biliyoruz. Bazıları 'erlere saldırılması doğru değildi' diye eleştiriyor. Oysa halk askere müdahale etmedi. Erler tankları kendilerine siper etmişti, ne biz ne polis müdahale ediyordu. Orada yaşananları bilmeden böyle yorumlar yapılması bizi gerçekten üzüyor. Askerler düşmana sıkar gibi sıkıyordu. Düşünsenize yanınızda babanız, kardeşiniz vuruluyor. Bacağı veya kafası parçalanıyor. Öyle bir ortamda kendinizi ne kadar tutabilirsiniz? Ona rağmen gerek polis gerekse halk 'Ben erim, hiçbir şeyden haberim yok' diyen askere dokunmadı. Bu konuşanların oradaki ortamı görmeyip provakasyon yaptığını düşünüyorum. Onlardan birinin babası, ağabeyi, kardeşi vurulsaydı çıkıp yine bunu söyleyebilecekler miydi? Ben onu merak ediyorum." diye konuştu.

Edis, sonunda ölüm de olsa demokrasi ve vatan için köprüye gittiğini aktararak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "meydanlara inin" çağrısının vatandaşlarda büyük bir coşku yarattığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan çağrı yapmasaydı bile yine meydanlara ineceklerini ifade eden Edis, "Artık halk akıllandı, artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Medya yaygınlaştı. Ancak Cumhurbaşkanımızın çağrısının etkisi farklı oldu. Erdoğan, yanımızda olduğu sürece biz meydanlara inip, darbecilere gereken cevabı vereceğiz." dedi.

Edis, Cumhurbaşkanının çağrısıyla sokağa çıktığını ve ertesi gün sabah saat 07.30 gibi köprüden ayrıldığını belirterek, "İkinci bir emre kadar meydanlarda kalmaya devam edeceğiz. Sonuç olarak A planı olanın B planı da olur diye düşünüyorum. Millet olarak üzerimize düşeni yapıyor ve nöbet tutmaya devam ediyoruz. Varsın 10 gün - 1 ay yatmayalım ama gelecek nesillere güzel bir ortam bırakalım. Bu arada insanların galeyana gelmelerini istemiyorum. Darbenin kimseye faydası olmadığını bilmemiz lazım." ifadelerini kullandı.

Yorumlar