Metroda ücretsiz bisiklet parkları

- İSPARK, uygun yaşam alanlarında ve metro istasyonlarında ücretsiz bisiklet parklarını yaygınlaştırıyor

Google Haberlere Abone ol
Metroda ücretsiz bisiklet parkları

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK, kent genelinde açık otoparklar başta olmak üzere uygun yaşam alanlarında ve metro istasyonlarında ücretsiz bisiklet parklarını yaygınlaştırıyor.

İSPARK açıklamasına göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi, özellikle kısa mesafelerde otomobile binmek yerine sağlıklı bir yaşam için İstanbulluları pedal çevirmeye teşvik ediyor.

İSPARK, kent içi ulaşımda ekolojik, ekonomik, psikolojik ve doğal yaşama uygun olan bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla kent genelindeki otoparklarında "Bisiklet Park" alanları oluşturuyor.

16 ilçede 148 noktada 982 bisiklet kapasitesine sahip ücretsiz bisiklet parkları, vatandaşların hizmetine sunuldu. Bu sayının dünya standartlarına çıkartılması için farklı merkezlerde çalışmalar sürüyor.

Özellikle metro istasyonlarındaki ücretsiz park alanlarına bisikletlerini bırakan sürücülere kolaylık sağlanırken, evlerinden bisikletleriyle metroya gelen vatandaşlar bisikletlerini bu alana bırakarak istedikleri güzergaha gidebiliyor. Dönüşte ise yine yollarına bisikletle devam ederek hem trafiğe girmiyor hem de spor yapıyor.

Yorumlar