Meteorolojiden "hava sıcaklığı" açıklaması

- Meteoroloji Genel Müdürlüğü: - "Hava sıcaklıklarının ramazan ayının ilk haftasında Türkiye genelinde uzun yıllar ortalamaları civarında olacağı beklenmektedir"

Google Haberlere Abone ol
Meteorolojiden "hava sıcaklığı" açıklaması

ANKARA (AA) - Hava sıcaklıklarının, ramazan ayının ilk haftasında mevsim normallerinde olmasının beklendiğini bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, geçen hafta mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının artarak, yurdun batısında mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde, doğusunda ise mevsim normalleri civarında olduğu belirtildi.

Mevsim normallerinin İstanbul'da 23, Ankara'da 24, İzmir'de ise 30 derece olduğu ifade edilen açıklamada, bu hafta en yüksek hava sıcaklıklarının Ankara ve İstanbul'da 28-30, İzmir'de 33-35 derece arasında olacağının tahmin edildiği kaydedildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Bazı basın yayın organlarındaki, ramazan ayı ile yurdumuzun aşırı sıcak havanın etkisine gireceği haberlerinin aksine, hava sıcaklıklarının hafta sonundan itibaren azalarak, ramazan ayının ilk haftasında Türkiye genelinde uzun yıllar ortalamaları civarında olacağı beklenmektedir. Haziran ayının ikinci yarısında ise uzun vadeli tahmin verilerine göre hava sıcaklıklarının ülke genelinde artacağı ve haziran ayı ortalamalarının 1-3 derece üzerinde seyredeceği öngörülmektedir."

Yorumlar