Messi ve babasına 21'er ay hapis cezası

- Messi ve babası, ceza evine girmek zorunda olmasalar da vergi kaçırma suçundan yirmi birer ay hapis ve para cezaları aldı

Google Haberlere Abone ol
Messi ve babasına 21'er ay hapis cezası

MADRİD (AA) - Barcelona Mahkemesi, vergi kaçırmakla suçlanan futbolcu Lionel Messi ile babası Jorge Horacio Messi'ye, yirmi birer ay hapis ve ayrıca para cezaları verdi.

2007-2009 yıllarında elde ettiği reklam gelirlerinde usulsüzlük yaparak İspanya Maliye'sinden 4,1 milyon avro vergi kaçırmakla suçlanan Barcelona'nın Arjantinli forvet oyuncusu Messi ile menajerliğini yapan babası ceza aldı. Barcelona Mahkemesi'nin açıkladığı karar gereği Messi, 2007, 2008 ve 2009 yıllarında gelir vergisinde yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle her suç için yedişer aydan toplam 21 ay hapis ve 2 milyon 93 bin avro para cezasına çarptırıldı. Ünlü futbolcunun babasına ise aynı suçtan 21 ay hapis ve 1 milyon 596 bin 939 avro para cezası verildi.

Mahkemenin bu kararına itiraz etme hakkı olan Messi ve babası her türlü olasılıkta 2 yıldan az ceza aldıkları için cezaevine girmeyecekler. Messi ve babasının hapis cezaları bir üst mahkemeye gitmesi ve orada da onaylanması halinde para cezasına dönüştürülecek.

Söz konusu davada, haziran ayı başında Barcelona Mahkemesi'ne giderek ifade veren Messi, idari işlerle hiçbir zaman ilgilenmediğini, bilgisi dahi olmadığını, okumadan imza attığını, işinin sadece futbol oynamak olduğunu söylemişti. Messi ve babası hakkında 22 ay 15 gün hapis cezası talep eden Devlet Avukatlığı kurumunun yetkilisi ise mahkemede, "Messi elbette ki hiçbir zaman bir mafya babası gibi düşünülemez ama bu suçun elebaşı o. 10 yaşındaki çocuk bile vergi ödemesi gerektiğini bilir" demişti.

Yorumlar