Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlaller

- Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Mescid-i Aksa'ya yaklaşık 155 fanatik Yahudi'nin İsrail polisi eşliğinde baskın düzenlediğini duyurdu - Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Başkanı Şeyh Hatib: "Bizim tavrımız açıktır. Biz de bu kutsal şehrin şeyhlerinin kararına bağlıyız. İslami ve ahlaki olarak kabul edilmesi mümkün olmayan bu metal dedektörlerinden geçerek Aksa'ya girmeyeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlaller

KUDÜS (AA) - Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Mescid-i Aksa'ya yaklaşık 155 fanatik Yahudi'nin İsrail polisi eşliğinde baskın düzenlediğini bildirdi.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamada, 155 kişiden oluşan fanatik Yahudi grubu ve 312 turistin İsrail polisi eşliğinde Aksa'ya baskın düzenlediği belirtildi.

Öte yandan Kudüs İslami Vakıflar İdaresi basın sorumlusu Firas Dibs, yaptığı açıklamada, İsrail polisinin herhangi bir gerekçe göstermeden Mescid-i Aksa itfaiye dairesinden Adnan Ebu Subeyh adlı itfaiyeciyi gözaltına aldığını belirtti.

- Kudüs'te gerilim devam ediyor

İsrail'in Mescid-i Aksa'nın kapılarına metal arama dedektörlerini yerleştirmesinin 3. gününde Kudüs'te gerilim tırmanıyor.

Metal arama dedektörlerinden aranarak Harem-i Şerif'e girmeyi reddeden binlerce Filistinli bugün de sabah namazını Mescid-i Aksa'nın Aslanlı (El-Esbat) Kapısı'nda kıldı.

Dibs bu konuya dair açıklamasında vakıf görevlilerinin metal dedektörlerinden Mescid-i Aksa’ya girmeyi reddederek, Harem-i Şerif’in Meclis Kapısı'nda bekleyişlerini sürdürdüklerini ifade etti.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Başkanı Şeyh Azzam el-Hatib de gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bizim tavrımız açıktır. Biz de bu kutsal şehrin şeyhlerinin kararına bağlıyız. İslami ve ahlaki olarak kabul edilmesi mümkün olmayan bu metal dedektörlerinden geçerek Aksa'ya girmeyeceğiz." dedi.

Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri protesto eden Filistinli gençler ile İsrail polisi arasında sabaha kadar arbede yaşandı.

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'nde yaşanan olaylara ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale etti.

- İsrail polisi, yoğun bakımdaki Filistinliyi gözaltına almak istedi

İsrail polisinin müdahalesi sırasında ağır yaralanan 20'li yaşlarda Filistinli bir genç Doğu Kudüs'teki El-Makasid Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastane yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, İsrail polislerinin, dün gece hastaneye kaldırılan ve şu anda yoğun bakımda olan Filistinli genci almak üzere hastaneye baskın düzenlediği ve hala hastanede olduğu belirtildi.

İsrail polisi, cuma günü Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüş, olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğünü açıklamıştı. İsrail güçleri, olayın ardından 3 gün ibadete kapalı tuttuğu Harem-i Şerif'in iki kapısını dün açmış ve kapılara metal arama dedektörleri yerleştirmişti.

Yorumlar